Fodboldklubber håber på afsmittende effekt fra danske succeskvinder

De danske kvinder kunne torsdag aften fejrer, at de havde sikret sig en plads i EM-finalen på søndag. I Billund Kommune håber de to fodboldklubber i Grindsted og Billund, at succesen smitter af. Foto: Tobias Schwarz/Scanpix

Fodboldklubber håber på afsmittende effekt fra danske succeskvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvindefodbolden er noget nede i en bakkedal i øjeblikket, lyder det fra fodboldklubberne i både Grindsted og Billund.

Billund/Grindsted: Mange danskere retter på søndag opmærksomheden mod Holland, hvor de danske fodboldkvinder skal spille EM-finale mod netop Holland.

Men mens de danske elitekvinder har gyldne tider, ser kvindesiden anderledes presset ud hos de to største fodboldklubber i Billund Kommune.

- Det har ligget hen i nogle år. Vi har tidligere haft et hold, som faktisk blev uofficielle danmarksmestre, men det er så forsvundet igen. Vi vil rigtig gerne piger, og det er en af vores prioriteter i bestyrelsen at få pigehold igen, men det kræver forældre som trænere og frivillige, og det handler om at få bygget den kultur op, siger Søren Madsen, formand i GGIF Fodbold.

I GGIF Fodbold har man kun tre hold, og to af holdene er med spillere fra både Sdr. Omme og Grindsted.

- Vi mangler faktisk en træner til efteråret til kvindeseniorer. Vi har prøvet alt muligt, men har ikke fundet nogen endnu, siger Søren Madsen.

Det sidste hold blev startet op i foråret som U9/10-piger, fordi der var to engagerede trænere klar.

- Vi tænkte, det ville være godt, hvis der mødte 10-15 op, men de blev 36, så det hold fortsætter her til efteråret, siger Søren Madsen.

Han tror, at de danske kvinders succes til EM kan have en afsmittende effekt.

- Der kommer fokus på pigefodbolden, og det smitter af. Det har vi tidligere set, når der har været succes for herrelandsholdet, tilføjer formanden.

Det har ligget hen i nogle år. Vi har tidligere haft et hold, som faktisk blev uofficielle danmarksmestre, men det er så forsvundet igen.
Søren Madsen, formand GGIF Fodbold

Få spillere

I Billund IF Fodbold har man et særdeles succesfuldt U16-hold, men derudover er der ikke så mange piger, der går til fodbold.

- Det har været noget større, end det er nu. De sidste tre-fire år er det gået ned ad bakke. På et tidspunkt havde vi 64 piger på fodboldskole, men i næste uge er der kun en håndfuld, siger Lars Thomsen, formand for Billund IF Fodbold.

Han undrer sig over, hvad der får pigerne til at blive væk, for i Billund har man haft masser af trænere.

- Så vi kan kun håbe på, at kvindernes succes kan afspejle sig hos os, siger han. 

Fodboldklubber håber på afsmittende effekt fra danske succeskvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce