Jeg mødte Jesus!

Charlotte Rørth var hverken et religiøst eller et spirituelt søgende menneske, da benene blev slået væk under hende. I en kirke i Spanien fik hun et syn af Jesus, som forandrede hendes liv. Det har hun skrevet en bog om.
Foto: Henning Bagger/Scanpix

Jeg mødte Jesus!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I en ny bog fortæller journalisten Charlotte Rørth om, hvordan hendes rationelle livsanskuelse blev udfordret, da Jesus viste sig for hende i en kirke i Spanien. Hvorfor lige mig? spørger hun.

Journalist Charlotte Rørth var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da hun blev overbevist om, at det var Guds søn, der viste sig for hende i en kirke i Spanien. Oplevelsen kalder hun et lynnedslag i hendes verden:

- Jeg forstod ikke, at det skete for sådan en som mig, for jeg var på ingen måde et religiøst menneske. Jeg er vokset op i den højere røde mellemklasse med politisk aktive akademikerforældre, og jeg har fået en verdslig uddannelse som journalist, hvor det er en dyd at forholde sig kritisk til det, der ikke kan bevises. Det var et enormt chok, jeg fik.

Tre måneder før den markante oplevelse med Jesus havde hun været på en pressetur til Spanien for at skrive artikler om små andalusiske landsbyer, og det var ved den lejlighed, hun, første gang, besøgte sakristiet La Sacra Capilla del Salvador, Frelserens hellige Kapel, i byen Ubeda.

- Jeg fik en mærkelig oplevelse af at være naglet til gulvet som et viljeløst væsen. Det fortalte jeg den spanske guide, som svarede: "Hvorfor er der sådan et lys omkring dig?".

En ubetinget kærlighed

Livet gik videre hjemme i Nordjylland med fuldtidsarbejde, mand, hund og tre sønner, men nætterne var præget af en bestemt drøm, hvor en stemme kaldte bag en stor, lukket dør af mørkt egetræ. Hun genkendte den som døren til kapellet og besluttede at tage tilbage til Spanien.

Det er seks år siden nu:

- Jeg satte mig på bænken i sakristiet og lukkede øjnene, og pludselig dukkede en mand op, som jeg genkendte som Jesus. Han stod som et hologram halvanden meter foran mig i fuld højde, og han befandt sig på en grusvej nær Genesaret sø et års tid inden sin korsfæstelse. Han var ikke gennemsigtig, men virkelig. Lige så virkelig som de turister, der stod og talte bag mig.

Hun blev suget ind i hans blik.

- Jeg kiggede ind i nogle øjne, der var så stærke og kærlighedsfulde, som jeg aldrig har set hos noget jordisk menneske. Han kendte mig i dybden. Han kendte alle mine fejl og mangler - mine sorger og glæder. Og han omfavnede mig med en dyb, dyb kærlighed. Jeg kan bedst beskrive det som en voldsom ubetinget kærlighed, der strømmede mod mig.

"Jeg stoler på dig"

Charlotte Rørth er en moderne kvinde, der er vant til at kommunikere med hele sit væsen - med stemme, mimik, hænder og krop.

Hun er en levende fortæller, der klæder sine sætninger på med humor, selvironi, grin og mest af alt en paf undren. Hun er nemlig ikke holdt op med at undre sig over, hvad pokker det var, hun oplevede i Spanien.

I dag har hun taget morgenflyveren fra Aalborg til København, hvor hun har sat sig i en stol på Informations Forlag for at fortælle om bogen "Jeg mødte Jesus".

Hun læner sig frem og stryger hånden hen over den blanke forside:

- Min redaktør og jeg talte meget om, hvilken titel bogen skulle have, men vi fandt frem til, at vi lige så godt kunne sige det ligeud - for det er jo det, der er sket, jeg har mødt Jesus!

- Jeg kan sagtens forstå, hvis folk ikke tror på, at jeg har mødt Jesus, siger hun og lyder lidt som forfatteren Hanne Vibeke Holst, der også har haft dyppet stemmebåndet i det nordjyske.

- Jeg bliver nok ikke brændt på bålet som heks, men det ville ikke undre mig, hvis jeg negligeres hen i et hjørne for sære eksistenser, griner hun.

Et år efter det første møde med Jesus i Spanien sad Charlotte Rørth igen på bænken i sakristiet i den spanske kirke. Synet af Jesus kom igen. Denne gang vendte han sig mod hende med et lidt drilsk smil og sagde: "Jeg stoler på dig".

Charlotte Rørth besluttede sig for, at holde tæt med oplevelserne i Spanien. I begyndelsen indviede hun kun de nærmeste, hendes mand, de tre sønner, hendes mor og en nær veninde i, hvad der var hændt. De havde tillid til hende:

- Der skete så meget med mig i tiden efter. Jeg var euforisk, ør af lykke, jeg havde lyn ud fra mine fingre, tabte 15 kilo på to måneder, og fik at vide af familien, at der stod et lys omkring mig.

Hun frygtede, at hun var ved at blive skør, fortæller hun.

- Min journalistiske hjerne trådte i aktion. Jeg opsøgte blandt andet en række læger og psykiatere for at høre, om der fandtes en naturlig forklaring. Hvad de svarede og forklarede hende, fortæller hun om i bogen.

Men der blev hverken klistret en fysisk eller en psykisk diagnose på Charlotte Rørth, hvorefter hun slog sig til ro med, at det var Jesus, der havde vist sig for hende.

- Der er ikke længere tvivl i mit sind. Jesus er blandt os. Jeg er blevet udfordret til det yderste og er stadig fuld af undren og kan ikke forklare, hvordan han kan vise sig for mig det sted, hvor han stod for 2000 år siden. Det er en gåde, jeg ikke kan løse.

Udadtil har Charlotte Rørths liv ikke ændret sig. Hun har hverken skippet sit job eller sin mand og familie for at gå i Jesus fodspor.

- Nej, det har jeg ikke, for jeg er meget glad for min tilværelse. Men det er klart, at der er kommet et nyt aspekt ind i mit liv, og jeg læser mange teologiske og esoteriske bøger nu. Jeg er også begyndt at gå til søndagsgudstjeneste.

Hun famler efter ordene:

- Jeg er jo stadig fyldt med undren, for jeg kan ikke forstå med mit intellekt, at det her kunne ske. Men det gjorde det.

Næstekærlighed

Hun fortæller, at hun aldrig havde forestillet sig, at hun ville kunne identificere sig med bibelens beretninger. Men det kan hun i dag.

- Jeg genkender mange af bibelens beskrivelser. Der står blandt andet, at i mødet med Jesus bliver der "sået et sjæleligt legeme - at der opstår et åndeligt legeme", og det var præcist, hvad der skete for mig i Spanien.

Men hvorfor vil hun skrive en bog om sit møde med Jesus. Hvorfor ikke holde det indenfor privatsfæren?

- Det har jeg også tænkt en del over, men jeg nåede frem til, at hvorfor skulle jeg ikke det? Helt enkelt stod jeg med en oplevelse, der var så svær og ubegribelig - mit liv var noget værre rod. Jeg kunne ikke finde noget litteratur, der beskrev mine erfaringer, men jeg fik gravet mig frem til en forklaring, som jeg ved, er sand. Den viden vil jeg gerne dele med andre, som står i samme situation.

Men hvad mente Jesus med ordene: "Jeg stoler på dig?".

- Der var folk, der mente, at det betød, at jeg skulle gøre ligesom Jomfru Maria - gemme hans ord i mit hjerte.

Som årene er gået, og oplevelserne har bundfældet sig, er Charlotte Rørth nået frem til sin egen fortolkning:

- Jeg tolker det som, at det er mit eget ansvar, hvad jeg vil gøre med mit liv, men at jeg på den anden side ikke kan rende fra, at jeg har et ansvar.

Over for kristendommen?

- Ja, men jeg skal hverken være missionær eller prædikant. Det helt centrale i kristendommen er for mig budskabet om næstekærlighed, og det kan heldigvis praktiseres overalt. Det kan man selvfølgelig ikke altid leve op til, men man kan gøre sit bedste.

Charlotte Rørth: "Jeg mødte Jesus

- bekendelser fra en modvilligt troende"

er netop udkommet på Informations Forlag.

Der er ikke længere tvivl i mit sind. Jesus er blandt os.

Jeg er blevet udfordret til det yderste

og er stadig fuld af undren og kan ikke forklare,

hvordan han kan vise sig for mig det sted,

hvor han stod for 2000 år siden.

Det er en gåde, jeg ikke kan løse.
Charlotte Rørth
Charlotte Rørth
Forside: Jeg mødte Jesus.
Forside: Jeg mødte Jesus.
Foto: Informations Forlag
Fakta
kort Om Charlotte Rørth

  • 52
år. Har gået på

gymnasiet i både Thisted og Ordrup.

  • Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1987. Siden 2003 ansat som henholdsvis redaktør og skribent ved Nordjyske Medier.


  • Bor i Aalborg sammen med sin mand og to voksne sønner. En tredje søn - den yngste - begik selvmord lige før jul, og Charlotte Rørth er så mærket af det, at hun ikke ønsker at tale om det.


  • "Jeg mødte Jesus" er Charlotte Rørths debut som forfatter.


Jeg mødte Jesus!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce