Gør-det-selv-Kjeld: Parasolfoden


Gør-det-selv-Kjeld: Parasolfoden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kære Kjeld Bjerre - må sådan et fruentimmer som mig også godt komme med en idé? Jeg følger interesseret med i alt, der skrives fra din hånd. Måske synes jeg bare, du har min stemme - bortset fra, at jeg dog har mindre skægvækst og kun er 47. Men årsagen er vel ligegyldig, for du er under alle forhold den eneste grund til, at jeg bruger tid på tillægget om søndagen ...

Altså, én ville nok sige, at den slags viden, som du beretter om, er helt unødvendig for sådan en som mig, som bor til leje og med fuld adgang til at ringe til den ene håndværker efter den anden. Men min ungdoms drøm om at blive møbelsnedker (jeg var for øvrigt nok den eneste pige i hele landet, der valgte sløjd i folkeskolens 10. klasse der tilbage i firserne, og havde min lærer undladt at pille ved mit afgangsprojekt - han savede lige et hul skævt - i min smukke bakke, så havde jeg fået højeste karakter - og havde der været en tømrermester i Skagen, der havde testet mine evner udi træ frem for smågrinende at udtale, at "piger bliver sgu da ikke tømrere", så havde det måske været mit fag på arbejdsmarkedet - sikkert sundere med duften af savsmuld end alt det tastatur- og stråle-skærmarbejde, som jeg i perioder har nedslidt vitale dele af kroppen på i stedet) - men den drøm, som jo altså ikke blev til noget, har dog medført, at jeg har bygget der, hvor jeg har kunnet, og jeg har nørklet i træ i fritiden, og det har jo også været en værdi i det gode liv - at være omgivet af duften af høvlet træ i ny og næ.

Jeg snakker meget, men jeg har lakket det vigtige ud. Nu er jeg nået den alder, hvor jeg tør alt, så nu er det snart på tide at sætte gang i Nytteriet.dk og Foreningen til Knappens Bevarelse. Jeg elsker nemlig alt praktisk, der giver mening, og mit bud på at tænke lidt ud af boksen i forhold til parasolfoden er følgende: Hvorfor ikke vælge en model, der også gør sig som en smuk juletræsfod - til jul?

At indføre en virkelig tung ting i ens husholdning burde have en bredere sæsondækning. Så hvad med at sætte nogle ordentlige hjul på den her smukke, runde og lidt dyrere model: havemekka.dk/produkt/parasolfod-50-kg-hjul/

Til jul sætter man så børnene til at tegne julemotiver på den med en chalk marker. Voila!

Mange hilsner Tina X

Ps: Drømte også om en Bonderøvstype på et tidspunkt, så vi kunne bygge og bo i vores helt eget - kan jo nå det endnu, så du må godt kamuflere mit navn lidt, eksempelvis "Henny Birgesen" - det burde holde de mest hungrende bonderøve væk, når de læser om en dame, der har hænderne skruet godt på og med en velassorteret værktøjskasse, og samtidig er formidabel til at lave mad.

! Hej Tina - tak for en flot historie! Det lykkes dig virkeligt at få klemt en masse meningsfuld og filosofisk snak ind imellem linjerne. Det har umiddelbart ikke en skid med gør-det-selv at gøre, men det har det jo så alligevel: Du deler historie med tusinder, som engang havde en drøm, men virkeligheden sendte dem i en anden retning. For nogle har det sandsynligvis været godt, andre ærgrer sig stadig, og enkelte er ligefrem bitre på deres skæbne - og så er der alle de mange-mange gør-det-selv'ere, hobbyfolk, handywomen og amatør-eksperter i alt muligt imellem himmel og jord - de passer hver dag det job, som nu engang blev deres skæbne, og de gør det godt, men i fritiden udlever de barndommens drøm om at være traktorfører, tømrer, professionel fodboldspiller - eller møbelsnedker.

Jeg tror ikke, at vi skal ærgre os over de drømme, som ikke blev til noget - det virkelige liv som traktorfører, tømrer eller møbelsnedker er jo ingen dans på roser, og bare fordi man måske ender med at blive skolelærer, så er der jo intet til hindring for, at man kan have et lille fritidslandbrug med grise, får og egen Dexta. Eller bankmanden kan udleve sin bygge-trang ved i fritiden at lave et fantastisk sommerhus til sig selv - og it-damen kan skaffe sig verdens største værktøjskasse og det fineste værksted, hvor hun kan bygge møbler - eller dampmaskiner - eller modelflyvere?

Fordelen ved at være passioneret amatør frem for professionel er, at her bestemmer man selv - der er ingen åndssvag chef til at ødelægge stemningen, og når projektet lykkes, er glæden dyb og inderlig. Som prof vil dagligdagen ofte være langt kedeligere end drømmen - som amatør kan man springe alt det kedelige over og gå direkte til det sjove.

Jeg siger ikke, at man ikke skal forfølge sine drømme - gør endelig det, men det er nu heller ikke så tosset med et kedeligt job og god fast hyre, for så er der nemlig både tid og råd til at give den fuld skrue som amatør-et-eller-andet i fritiden - her kan man så for alvor lade talent og kreativitet komme til udfoldelse.

Venlig hilsen Kjeld Bjerre

Gør-det-selv-Kjeld: Parasolfoden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce