Uanstændig leder anklager jødiske forældre for børnemishandling


Uanstændig leder anklager jødiske forældre for børnemishandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Dan Rosenberg Asmussen formand for Det Jødiske Samfund i Danmark, København
B99967160Z.1_20161102171408_000+GENGFUIT.1-0.png
Læserbreve. 

Når omskæring finder sted kort tid efter fødslen og udføres i henhold til sundhedsmyndighedernes vejledning, er der tale om et ukompliceret og ufarligt indgreb.

I JydskeVestkysten 26.10 opfordrer chefredaktør Peter Orry Folketinget til at indføre et forbud imod, hvad han betegner som lemlæstelse af drenge i forbindelse med debatten om drengeomskæring. Endvidere argumenterer Peter Orry for, at hvis danske jøder ikke kan acceptere et dansk forbud, må de tage konsekvensen og flytte et andet sted hen.

Lederen giver indtryk af, at jødiske forældre bevidst mishandler deres drengebørn. Det er et ubehageligt og unuanceret synspunkt, som er udtryk for en manglende indsigt i dansk-jødiske forhold og manglende respekt for, at jødiske forældre - i lighed med andre forældre - ønsker at gøre det bedste for deres børn.

Ydermere er det en total mangel på respekt for en dansk religiøs minoritet, der har boet i Danmark i 400 år, og efter bedste evne har forsøgt at bidrage til samfundets udvikling. Den jødiske drengeomskæring er en tradition og et positivt tegn på, at drengens familie ønsker at være en del af den jødiske historie i nutid såvel som i fremtid. Her er altså tale om en central identitetsmarkør, der udgør en hjørnesten i jødisk identitet.

Omskæringsritualet er fremmedartet i Danmark, men er udbredt i store dele af verden. Ca. 1/3 af verdens mænd, deriblandt over 50 pct. af de amerikanske mænd, er omskåret. Det er en absurd fordummende og minoritetsfjendsk holdning, at man bør forlade landet, hvis man som minoritet insisterer på at holde fast i nogle traditioner, som det omgivende samfund har svært ved at forstå og acceptere. Jeg havde nok forventet en mere saglig og nuanceret tilgang til dette emne på lederplads, frem for populistiske budskaber.

Der er ingen sundhedsmæssige årsager, der kan begrunde et forbud mod omskæring af drenge. Når omskæring finder sted kort tid efter fødslen og udføres i henhold til sundhedsmyndighedernes vejledning, er der tale om et ukompliceret og ufarligt indgreb. Alligevel fremføres det ofte af fortalere for et forbud, at der er en kobling mellem drengeomskæring og pigeomskæring. Det har ikke noget på sig. Pigeomskæring er et helt andet indgreb, der medfører meget alvorlige skader og invaliderende senfølger.

At generalisere på baggrund af én læge, der overtræder loven, er dybt problematisk. Det Jødiske Samfund er ligesom alle andre dybt chokeret over de seneste rapporter vedrørende lægen Said El-Batran. Selvfølgelig skal der sættes ind overfor sådanne forhold. Vi håber, at den nye tilsynslov kan være med til at sætte en stopper for brodne kar blandt læger. Men det er jo ikke sådan, at man stopper med at udføre specifikke indgreb, fordi en enkelt læge ikke har udvist den fornødne dygtighed og samvittighedsfuldhed.

Jeg er overrasket over at finde manipulerende og hadfremkaldende synspunkter på lederplads. Den retorik ser man normalt kun på de sociale medier.

Uanstændig leder anklager jødiske forældre for børnemishandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce