Regeringen overser de maritime montører i skatteordninger


Regeringen overser de maritime montører i skatteordninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: Regeringen skal passe på ikke at overse de mange maritime arbejdspladser, vi har på landjorden, i dens kommende vækstudspil og finanslov. I den seneste tids debatter om skatteordninger handler det udelukkende om søfolk, når talen falder på maritime skatteordninger, der kan sikre arbejdspladser, skabe øget vækst og hindre udflytning.

Vi må blot ikke glemme de maritime montører, der har deres daglige virke på land, men som ind imellem rejser ud til skibe. De har lige så meget brug for en skatteordning, der ligestiller dem med deres udenlandske konkurrenter.

Faktisk har vi mange flere maritimt beskæftigede på land end til vands her i det sydvestjyske. Offshore trækker i sig selv mange arbejdspladser. Og vores maritime produktions- og servicevirksomheder bidrager med endnu flere blå job, når vi regner det hele med.

Omkring 3.000 maritime montørjob, hvoraf mange er i Sydvestjylland er reelt i fare for at blive sluset ud af landet, hvis ikke regeringen gør alvor af at indføre den maritime montørordning, som det vækstteam, regeringen selv nedsatte, foreslog i foråret.

En montørordning skal sikre, at montørarbejde ved vedligeholdelses- og installationsarbejder på skibe, der er i fart i udlandet, bliver i Danmark, så den viden og erfaring, der genereres, kan bruges til fortsat udvikling af danske virksomheders produkter og løsninger.

Ved at indføre den foreslåede ordning vil virksomheden få reduceret omkostningerne svarende til det beløb, som virksomhedens montører normalt selv skal betale i A-skat i den periode, montørerne udfører montøropgaver om bord på skibe i international fart. Montøren mærker ikke noget, blot at hans job ikke flytter ud af landet.

Uden en maritim montørordning vil dette vigtige arbejde fortsætte med sive ud af landet, og arbejdspladser, der er afhængig af den knowhow og ekspertise, vil gå tabt.

Det er vigtigt at minde folketingspolitikere og ministre om de maritime montører, nu når forhandlingerne om finansloven og diverse vækstudspil snart går i gang.

Regeringen overser de maritime montører i skatteordninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce