Nye muligheder i Grindsted


Nye muligheder i Grindsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: Miljøudvalget i Region Syddanmark var forleden på besøg i Grindsted for at se nærmere på den omfattende forurening fra det tidligere Grindstedværket. Med på turen var professor Poul Bjerg fra DTU, som har stået for en undersøgelse af forureningen, herunder udledningen af vinylklorid til Grindsted Å.

Efter besigtigelse holdt miljøudvalget et møde med repræsentanter for Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune. Formålet var at drøfte indsatsen frem til nu, men også den fremadrettede indsats.

Af Poul Bjergs undersøgelse fremgår det, at en væsentlig del af forureningen fra fabriksgrunden rammer Grindsted Å tæt ved gangbroen ved Vestvej. Jeg vil gerne have undersøgt, om det er muligt at lave et pilotprojekt, der kan hjælpe os med at finde den rigtige metode til at fjerne forureningen. For hvis vi på denne strækning kan sætte målrettet ind med en oprensning, kan vi mindske udledningen af forurening til åen væsentligt.

I regionsrådet forhandles der netop i disse dage om budget 2019. Det er mit håb, at samtlige partier vil tilslutte sig ideen om et pilotprojekt i Grindsted, og meget gerne på den nævnte strækning. I indeværende budgetår har regionen idriftsat et større forsøgsprojekt i Kærgård Klitplantage, som ser lovende ud. Det er erfaringerne herfra, vi nu vil prøve at lære af i Grindsted.

Nye muligheder i Grindsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce