Nej tak til en elektrisk motorvej i luften


Nej tak til en elektrisk motorvej i luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: Forestil dig, at du går en tur i den danske natur. I et kort øjeblik stopper du op for at betragte omgivelserne. Træer, buske og naturens skønne farver fylder dit synsfelt ud. Fuglene kvidrer oppe fra trætoppene. Et rådyr springer frem fra buskadset. Alt er det rene idyl. Men så vender du dig om. Og straks mødes dine øjne af en kilometerlang parade af højspændingsledninger, der toner frem og slår sprækker i den danske muld.

Det scenarie kan mange vestjyder desværre se frem til. For regeringen og Folketinget er nemlig i fuld sving med at ville ødelægge den vestjyske natur med 175 kilometer højspændingsledninger fra Holstebro til den tyske grænse. Undskyld mig, men hvad er meningen? Det er just ikke fordi Vestjylland har mangel på stolper, der stiger mod himlen. Ja, de kommende kystnære vindmølleparker, som ødelægger en gåtur langs kysten, er faktisk en medvirkende årsag til de nye højspændingsledninger.

Gang på gang kommer der den ene fine floskel efter den anden om, at vi skal passe på vores kulturlandskab. Men hvad gør man så? Man beslutter simpelt hen, at høje master skal skære sig gennem landskabet fra horisont til horisont og få vores smukke natur til at krakelere.

Så lad mig være klar i spyttet: Få nu de ledninger i jorden - ikke i luften! Det kan ikke være rigtigt, at vores natur og beboere må ofre sig til stor skade for turismen, fordi Finansministeriet og Energinet.dk har sparekniven fremme og går efter den billigste løsning. Og det kommer fra en stolt jyde, som bedst kan lide at have pengepungen liggende tungt i lommen.

Men jeg begriber ikke, at man kan finde på at etablere en elektrisk motorvej i luften gennem Vestjyllands smukke natur til gene for beboere, småbyer og landbruget. Derfor håber jeg, at regeringen og Folketinget kommer til fornuft, lytter til danskerne og vælgerne, henter spaden frem fra skuret og graver højspændingsledninger ned i jorden, der hvor de hører hjemme.

At prisen på el så ikke bliver sat ned med 25 øre pr. kW, men kun med 23 øre. Ja, det tror jeg, at de fleste forbrugere er ligeglade med. Og én ting er sikkert. Prisen for ikke at ville grave kablerne ned bliver høj for nogle partier og for nogle medlemmer af Folketinget.

Nej tak til en elektrisk motorvej i luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce