Når gentagelse fremmer fordomme


Når gentagelse fremmer fordomme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

26. oktober 2016 stod chefredaktør Peter Orry bag en leder i JV, hvor han beskrev dansk- jødiske forældre som børnemishandlere og opfordrede dem til at forlade Danmark, hvis de ikke vil indordne sig under et eventuelt kommende forbud mod rituel drengeomskæring. En lignende religions- og minoritetsfjendsk retorik i omskæringsdebatten er indtil for nylig kun set på de sociale medier. 27. december gentog Orry sin holdning.

Drengeomskæring er en fremmedartet skik i Danmark, men vidt udbredt andre steder i verden. En tredjedel af alle mænd i verden er omskåret.

Drengeomskæring er et essentielt ritual i jødedommen, og blandt jøder er det at være omskåret en vigtig og positivt ladet identitetsmarkør. Drengeomskæring anerkendes desuden bredt som en del af religionsfriheden og retten til at videregive sin tro og livsanskuelse til sine børn. Det er ufarligt og ukompliceret, når det udføres i henhold til sundhedsmyndighedernes bestemmelser. Peter Orry forholder sig imidlertid hverken til den sundhedsvidenskabelige evidens eller de etiske og rettighedsmæssige aspekter på området. Han søger ikke perspektiv eller refleksion, men skriver tilsyneladende udelukkende med det formål at nedgøre og miskreditere andre debattører. Hans gentagelse af sit eget unuancere-de synspunkt føjer derfor intet nyt eller oplysende til debatten om rituel drengeomskæring, men bærer udelukkende ved til de fordomme, som han har valgt at gøre sig til eksponent for.

Når gentagelse fremmer fordomme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce