Ministeren tager fejl


Ministeren tager fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: Fjernvarmeprisen afgøres kun meget begrænset af, hvor effektivt et fjernvarmeværk bliver drevet. Det modsatte bliver ikke mere rigtigt af, at Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt fremfører det urigtige budskab her i avisen den 31. januar.

Fjernvarmeprisen er sammensat, så 70 procent af omkostningerne går til afgifter og til at købe eller producere selve varmen. Udgifter til administration og energispareordningen tegner sig for fem til seks procent af regningen. Det er derfor uden rimelighed, når ministeren hævder, at værker med høje priser er dårligt drevet. De er drevet ud fra de love og regler, som selv samme minister har ansvaret for.

Der er påtvunget brug af naturgas og kraftvarmebinding, som giver høje priser og spænder ben for skift til billigere brændsler.

Det er ministerens projektbekendtgørelse, som afgør, hvad vi må investere i. Når ministeren hævder at vi bare kan investere i varmepumper, så er situationen den, at det kun giver et samfundsøkonomisk plus, men et stort minus for selskabet og dermed højere varmepriser. Det skyldes, at vi som selskab skal betale alle de afgifter, som ikke indgår i ministerens skønmaleri. Ordningen med støtte til investeringer i varmepumper er kun attraktiv for få, da der blot kan opnås 15 procent i investeringsstøtte.

Udfordringen kommer ved driften. Her skal der af den strøm, der skal bruges for at holde den kørende, fortsat betales PSO på elforbruget i en del år endnu, fordi der kun sker en langsom udfasning.

Det samme gælder sænkningen af elvarmeafgiften, det er for småt og for langsomt. Og vælger man en god varmekilde til pumpen, så er der en ny statsafgift at skulle betale.

Derfor kommer der ikke mange varmepumper - endnu.

Hvis fjernvarmeselskaberne hovedløst fulgte ministerens anbefalinger, ville vi forbryde os mod gældende regler, vi ville få højere varmepriser og næppe tak for klog og fornuftig forvaltning af fjernvarmeselskaberne.

Ministeren bedes derfor bruge sine kræfter på at sikre ordentlige rammebetingelser frem for at bruge tid på at skrive læserbreve med urimelige og forkerte påstande.

Ministeren er derfor altid velkommen på besøg, så han ved selvsyn kan se, hvor effektivt vi driver vores fjernvarmeværker.

Ministeren tager fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce