Manglende respekt for vandråd


Manglende respekt for vandråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: Arbejdet i de vandråd, der var nedsat med det formål, at et godt lokalkendskab skulle danne baggrund for indstillinger til hvilke vandløb, der skal høre under vandplanerne, løb helt af sporet. Vandrådsarbejdet blev afsluttet ved årsskiftet. Seks ud af 10 vandrådsmedlemmer følte ikke, at arbejdet havde været tilfredsstillende.

66 procent af dem mente, det var de statsligt udstukne rammer, der var problemet. Det kan jeg sige ja til.

Vi blev i vandrådene bedt om at komme med anbefalinger ud fra et grundlag, som ikke kunne relateres til de vandløb, som vi kender. Det skulle foregå på så kort tid, at det ikke var muligt at komme ud og konstatere de fysiske forhold.

Arbejdet var fra starten tilrettelagt således, at vi ikke måtte debattere de generelle udpegninger, men skulle arbejde med oplyste data, som var utilstrækkelige og spild af tid. Der var slet ikke tid til at påpege fejl i udpegningerne.

Rigtig mange kommuner har for eksempel kendskab til, hvor dræn har udløb i vandløb, men de har ikke indrapporteret det til Naturstyrelsen, og derfor var de strækninger ikke med på de kort, vandrådene arbejdede efter. Dermed blev muligheden for at fjerne vandløb, der har dræn og løber igennem arealer, hvor der er landbrugsdrift, umuliggjort. Dræn og vandløb igennem intensivt dyrkede arealer er ellers begrundelse nok for, at et vandløb skal udpeges som stærkt modificeret og dermed dømmes ude af vandplanerne.

Men det var der ikke hverken mulighed for eller tid til.

Det er ødelæggende for et samarbejde på tværs at interesser, når virkelige forhold undertrykkes. Havde vandrådene haft frihed til at samle viden fra virkeligheden og fjerne sig fra de edb-baserede kort, så havde der været mulighed for samarbejde på tværs af interesseorganisationer og for at få anbefalinger udarbejdet, der baserer sig på virkeligheden.

Mange mindretalsudtalelser og uklart funderede anbefalinger er blevet resultatet? Er det et demokratisk arbejde værdigt?

Manglende respekt for vandråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce