Læserbrev: Stinkende fordomsfuld eller hvad?


Læserbrev: Stinkende fordomsfuld eller hvad?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ole Runz-Jørgensen, Naffet 41, Haderslev
Picasa
Læserbreve. 

Læserbrev: For kort tid siden var jeg igen i København for at besøge børn og børnebørn. Som temmelig ny i morfar-segmentet, og nu også efterlønner med deraf følgende tid, er det naturligvis en tur, jeg gerne og ret ofte tager!

Tit er bilen fuld af forskellige pakkenelliker, og da den kollektive trafik kan være vanskelig at håndtere, prøver jeg så at råde bare en smule bod på den dårlige samvittighed og - ikke at forglemme - diesel- og broudgifter, så jeg anstrenger mig som privatbilist på at huske at lægge mine ture ud på det efterhånden kendte og velfungerende Go-more!

Således havde jeg da også sidst annonceret min (re) tur fra Amager til Haderslev, og aftenen før afgang modtog jeg en SMS på engelsk fra to unge rejsende, der ventede på et fly i Rom, og som gerne ville have et lift med til Kolding. De to unge ville først lande i Kastrup en lille time efter min planlagte hjemtur, så i første omgang afslog jeg.

Efterfølgende, på afrejsedagen, modtager jeg så tidligt om morgenen endnu en besked om, at de er ankommet noget tidligere end forventet til København, og vi aftaler, på baggrund af deres "please", at jeg tager dem med.

Jeg forventer naturligvis at byde to italienere velkommen i bilen en halv time senere og bliver noget overrasket, da de to unge, mørklødede mænd - som møder rettidigt op på det aftalte mødested ved Enghave Station - viser sig at være fra Bangladesh. På et lidt svært forståeligt engelsk og krydret med hvad jeg gætter er bengali, forklarer de to, at de på deres rundrejse i Europa har været i Portugal, og at de nu efter mellemlanding i Rom via København vil videre til Kolding.

Ikke noget problem, de har ikke meget bagage med, og ønsker at sidde på bagsædet og hvile efter, hvad der åbenbart har været en lang rejse.

Jeg sætter vognen i gear, og vi sætter kursen mod Jylland!

Her er det så, at jeg efter nogle få kilometer på Sjælland begynder at mærke, hvad der muligvis kan være fordomme, og jeg undres lidt:

Jeg forstår, at de unge har været længe undervejs, og jeg husker selv fra "dengang", at det på lange rejser med f.eks. Interrail, på vandreture og lign., kunne være vanskeligt at opretholde en almindelig hygiejne og eksempelvis komme regelmæssigt i bad.

Men jeg tænker alligevel, om vi også dengang ligefrem udsendte en så ubehagelig lugt, og hvad vi i givet fald har budt andre medrejsende eller chauffører, der måske gav os et lift? Eller var her nu måske også tale om en helt anden kultur?

Da vi når Storebælt, er indeklimaet i bilen i alt fald for længst blevet så fælt og lummert, at jeg glæder mig ret meget til at sætte de to slumrende rejsende af, og da vi endelig, endelig når Kolding Banegård og har taget ordentlig afsked, fortsætter jeg - trods en kold formiddag - med alle ruder i bilen åbne videre mod Haderslev.

Det hjælper ikke stort, jeg kan simpelthen ikke slippe af med den meget dårlige lugt!

I Christiansfeld må jeg have lidt luft og tænker, at jeg så samtidig kan tanke bilen.

Her er det, at sandheden går op for mig:

Åbenbart har jeg tilbage på Amager været så uheldig at træde i en temmelig stor, frisk og klæbrig lort fra en naturligvis ukendt race, men helt sikkert ganske stor hund!

Det medslæbte har jeg så undervejs tværet godt ind i bilens måtte, mens jeg har siddet og tænkt over rejselysten ungdom, hygiejne og kulturforskelle.

Heldigvis var der på tankstationen en højtryksrenser til rådighed, og skammen og lugten er på retur.

Men gad vide, hvad mine passagerer fra Bangladesh har tænkt?

Læserbrev: Stinkende fordomsfuld eller hvad?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce