Hvorfor betaler vi indkomstskat


Hvorfor betaler vi indkomstskat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: En undersøgelse fra Skat viser: færre virksomheder oplever risiko for skattekontrol. Langt færre virksomheder frygter at blive taget i snyd.

Den slags udmeldinger får mig til at tænke: hvad med at afskaffe indkomstskatten, selskabsskatter og moms? De fælles offentlige udgifter i et rets- og velfærdssamfund kan kun ske på basis af vor produktion. I dag er det også gennem vor produktion, at vi får betalt vore offentlige udgifter, men mit forslag er mere enkelt og retfærdigt. Jeg foreslår et system, hvorved købekraften af vore penge til forbrug nedskrives med værdien af forlods betalte offentlige udgifter, og de kun kommer fra arbejde med vareproduktion og tjenester borgerne imellem, ingen optagelse af udenlandske lån, fri valutakurs. Disse reformer sikrer, at vores import ikke overstiger eksporten.

Vi kan på andelsbasis oprette en samfundsbank, der skal udstede og udlåne rentefrie penge som et praktisk byttemiddel og ikke andet. Sammen med en pengereform skal jord og naturressourcer overgå til samfundseje mod erstatning til de nuværende jordejere (efter den ved de offentlige vurderinger fastsatte jordværdi), og for brugsretten betales en lejeafgift til samfundet. Vi skal have fjernet al spekulation i jord- og penge og skabe forudsætninger for social retfærdighed. Købekraft bør kun fås ved en arbejdsindsats eller ved vareproduktion samt ved bevilling af sociale ydelser, herunder pensioner.

Vi kan få et stort fald i vort omkostningsniveau til gavn for vort erhvervsliv og beskæftigelsen. Leveomkostninger kan falde meget, og vi kan få en god økonomi for samfundet og den enkelte borger. Og arbejdstiden bør nedsættes til 30 timer.

Jeg ønsker en god debat herom til næste folketingsvalg. Lad eksperter foretage de fornødne beregninger, så vore politikere har et godt grundlag at debattere ud fra. Jeg bemærker, at Uffe Elbæk fra Alternativet, fremsynet som han er, har sagt, at skatten skal ned på arbejde og gerne på nul.

Hvorfor betaler vi indkomstskat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce