Faren for "svingdørspatienter"


Faren for "svingdørspatienter"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: Der er megen opmærksom på psykiatri i denne tid og ikke mindst i forbindelse med finanslovforslaget 2019, hvor denne mere og mere omfattende del af den samlede sygdomsproblematik i Danmark kræver og får mere opmærksomhed.

I Region Syd bliver det nu muligt for patienter med psykiske sygdomme at indlægge sig selv på Regionens psykiatriske hospitaler i foreløbig Aabenraa og Esbjerg ifølge JydskeVestkysten den 30. august. Patienten kan, via et telefonisk opkald til et af de nævne hospitaler, anmelde, at man kommer indenfor 24 timer, hvorefter en seng så vil stå klar.

En indlæggelse, der ikke kræver nogen forudgående lægekonsultation, men som til gengæld kun har en varighed på fem døgn, og hvor patienten ydermere i løbet af de fem døgn kan udskrive sig selv. En nyordning som vel er på forsøgsbasis, men som meget vel kan vise sig at have uheldige "bivirkninger" for de to omtalte sygehuse, i form af psykiske personer der udnytter muligheden for en psykiatrisk "a-ha" oplevelse med det resultat at lægge unødvendigt beslag på både senge og sygehus personale.

En sådan ordning fungerer efter sigende godt i Odense og Svendborg, og vi kan så bare håbe på, at de øvrige sygehuse i regionen, som måtte indgå i en lignende ordningen, vil kunne magte at frasortere "svingdørspatienter".

Faren for "svingdørspatienter"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce