Færre gakkede afgifter, tak!


Færre gakkede afgifter, tak!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: Det er vist ikke nogen hemmelighed for nogen, at vi i Danmark har rigtig mange skatter og afgifter. Og flere af dem har rigtig mange år på bagen. Nogle er så gamle, at de færreste overhovedet husker, hvorfor de blev indført.

Gennem de seneste tre år, har vi derfor haft et fælles mål om at se afgifterne efter i sømmene.

Vi repræsenterer forskellige partier, og derfor kan vi ofte være uenige om, hvilke afgifter, der skal stå for skud. Men noget kan vi alle være enige om: hvis en afgift ikke længere tjener noget formål, hvis den er helt umulig for borgere eller virksomheder at forstå, eller hvis den er unødigt bøvlet at administrere uden at bidrage nævneværdigt til fællesskabet, ja så bliver det simpelthen for gakket. Og så er der god grund til at fjerne den.

Som eksempler har vi fjernet afgiften på engangslightere og afgiften på te. Begge afgifter var i vores øjne blevet for gakkede.

Samtidig har vi forenklet skattereglerne ved at rydde op i en række afgifter, ligesom vi har sænket afgifter, for at lette byrden for virksomhederne til gavn for vækst og beskæftigelse.

Vi er med andre ord godt i gang med at rydde op i afgiftsjunglen. Men både vi i regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre ønsker at gå endnu længere.

Der er nemlig flere afgifter, som vi mener er for gakkede. Eksempelvis er det for os uforståeligt, at der er afgift på de vafler, man kan spise til sin is eller på kaffeerstatning. Der er afgift på snus, som slet ikke må sælges i Danmark. Og vi har en afgift på de gevinster, man kan vinde i tombolaen i Tivoli - populært sagt bamseafgiften. Som et sidste gakket eksempel, betaler landmænd i dag vægtafgift på godt 60 kr. for deres traktor.

Der er flere eksempler på sådanne afgifter, som slet ikke tjener noget formål i praksis. Det skal vi have ryddet op i. Det er det, vi gør nu.

Det er ikke nødvendigvis afgifter, som har stor betydning for beløbet på bonnen, når man handler hos det lokale supermarked. Men det er afgifter, som bidrager til det store virvar af skatter af afgifter, som har hobet sig op over årene - og som der er behov for at rydde op i.

Vi skal have enklere skatteregler og mindre bøvl for borgere og virksomheder. Så færre gakkede afgifter, tak!

Færre gakkede afgifter, tak!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce