Et vigtigt redskab for politiet


Et vigtigt redskab for politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: Politiet har flere steder opsat nummerpladeskannere, der fotograferer og registrerer de biler, der kører forbi. Skannerne har til formål at styrke politiets efterforskningsarbejde og bidrage til opklaringen af grov kriminalitet, såsom drab, voldtægt, bandekriminalitet og skyderier.

Desværre bliver nummerpladeoplysningerne kun gemt i 30 dage. Ja, i nogle tilfælde bliver de slettet efter 24 timer. Det er tåbeligt.

I Dansk Folkeparti foreslår vi derfor, sammen med Socialdemokratiet, at politiet får tilladelse til at opbevare nummerpladedata i op til seks måneder. Til gengæld vil vi så styrke kontrollen med værktøjet, så vi sikrer, at det udelukkende bruges i relevant efterforskningsarbejde.

Jeg håber, at forslaget vil føre til, at flere kriminelle stilles til ansvar for deres forbrydelser. For pointen er netop, at politiet, hvis vores forslag gennemføres, vil få bedre mulighed for at efterforske forbrydelser, der ligger længere end 30 dage tilbage. Det er særligt relevant, hvis politiet finder frem til et gerningssted eller et lig mange uger efter, det er blevet efterladt. Her er nummerpladedata en stor hjælp, når man finde frem til, hvem der har været nær gerningsstedet i et bestemt tidsrum.

Ikke alene vil den udvidede brug af nummerpladedata gøre Danmark betydeligt tryggere - det vil også være et problem for de værste kriminelle.

Et vigtigt redskab for politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce