Et liberalt erhverv klarer sig selv


Et liberalt erhverv klarer sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: Peter Kofoed fra Dansk Folkeparti kritiserer i JydskeVestkysten mine udtalelser til Weekendavisen om, at landbruget finder tiggerskålen frem efter sommerens tørke.

Baggrunden for mine udtalelser er den igangværende debat om en tørkepakke til landbruget ovenpå den meget tørre sommer. Vi har i DN forståelse for, at landbrugets økonomi bliver forringet ovenpå sådan en sommer, og at der kan være behov for en vis håndsrækning. Det har der jo også været forståelse for på Christianborg, og det håber jeg da også, at landbruget er glade for. Min kritik retter sig da heller ikke mod tørkepakken som sådan. Men at landbruget så benytter lejligheden til - oven i den hjælp, de har fået - at trække en gammel traver som en lempelse af jordskatten frem af gemmerne, synes jeg er kritisabelt. Jordskattelettelser har ikke som sådan noget som helst med de mest tørkeramte landbrug at gøre, men gavner rig som fattig.

Og landbruget bør, som det liberale erhverv de jo selv lægger så meget ære i at være, benytte lejligheden til at gribe i egen barm. Erhvervet er jo af gode grunde afhængig af vejret. Nogle år er rædselsfulde. Sådan et år er 2018. Til gengæld har der forud været en stribe gode år med rekordhøst efter rekordhøst. Her har der været rig lejlighed for landbruget til at konsolidere sig og tilbagebetale noget af den tårnhøje gæld, som er den virkelige årsag til nogle landmænds krise. En gæld, som man selv har optaget for at få plads til flere svin eller for at købe mere jord. Så jeg kan betrygge Peter Kofoed om, at vi naturligvis har stor respekt for, at landbruget skal have gode rammevilkår og kunne konkurrere med landbruget i andre lande på lige vilkår. Vi har heldigvis nu et godt og tæt samarbejde med landbrugets organisationer, og vi har faktisk mange sammenfaldende interesser, som vi bliver bedre og bedre til at arbejde for i fællesskab. Jeg er ked af, hvis jeg fik udtrykt mig i lidt stærke vendinger - men jeg håber omvendt også, at landbruget selv benytter lejligheden til at tænke i, hvordan man kan tilpasse landbruget til de stadigt mere skiftende klimapåvirkninger, så vi ikke hver sommer skal drøfte nye lempelser af jordskatterne.

Et liberalt erhverv klarer sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce