Er klima- og energiministeren klar til at finde en løsning for de højspændingsramte vestjyder


Er klima- og energiministeren klar til at finde en løsning for de højspændingsramte vestjyder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: De seneste måneders debat om højspændingsmaster fra Holstebro til grænsen har skabt massiv usikkerhed og frustration i Vest- og Sønderjylland. Klima- og energiministeren har i modsætning til højspændingskablerne været som sunket i jorden, selvom flere forhenværende venstreministre har meldt til højre og venstre i sagen.

Det er simpelthen ikke rimeligt, at så mange vest- og sønderjyder skal holdes for nar i en venstrekomedie uden instruktør. For mere end en uge siden var ministeren for en kort bemærkning på banen med en tvetydig melding om, at han da gerne vil finde løsninger. Siden har vi intet hørt. Ingen forhandlinger er blevet indkaldt. Ingen finansieringsforslag langt frem. Ingen bud på, hvor eller hvordan kablerne eventuelt kan graves ned.

Socialdemokratiet vil meget gerne finde en løsning, hvor vest- og sønderjyderne slipper for de grimme højspændingsmaster. Vi skylder simpelt hen de mange lokalsamfund, gård- og husejere og landsbyer i de berørte områder ro i sjælen og sikkerhed for fremtiden.

Derfor er det på høje tid, at klima- og energiministeren træder i karakter og indkalder til realitetsforhandlinger. Det duer ikke, at ministeren melder ét ud i pressen, men undlader at følge op med handling.

Da Venstre kom i regering i 2015, blev der skåret ned på hele det grønne område. Man kaldte det grøn realisme, men det dækkede over massive besparelser på miljøet og den grønne omstilling. Blandt andet skulle energiafgiften ned. Som finansieringskilde insisterede Venstre på, at højspænding fremover skulle i luften for at spare penge. Venstre bærer derfor hovedansvaret for det højspændingscirkus, alt for mange vest- og sønderjyder ufrivilligt er blevet statister i.

Højspændingsmasterne har sat livet i stå flere steder. Huse er blevet usælgelige og private byggeprojekter og udvidelser af landbrugsbedrifter er blevet stoppet.

Samtidig er det i debatten blevet klart, at natur og miljø bliver den helt store taber, hvis højspændingskablerne ledes igennem ådale, beskyttet natur og Nationalpark Vadehavet. Blandt andre Dansk Ornitologisk Forening peger på, at det luftbårne højspændingsnet vil betyde massedød blandt sjældne ynglefugle og andre trækfugle ved både Skjern Å og langs Vadehavet.

Argumenterne for at finde en alternativ løsning er mange og overbevisende. Det er f.eks. iøjnefaldende, at lignende højspændingskabler i Lars Chr. Lilleholts egen valgkreds er kommet i jorden.

En hel landsdel har været ramt af Venstres slingrekurs. Dem skylder vi ro, sikkerhed og forudsigelighed. Socialdemokratiet er klar til at finde løsninger, i det sekund ministeren er til mere end snak.

Er klima- og energiministeren klar til at finde en løsning for de højspændingsramte vestjyder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce