En del af den danske model


En del af den danske model

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: At Anders Kronborg ved en masse om asfalt og cykelstier fra sin tid som kommunalpolitiker i Esbjerg, tvivler jeg ikke på. Jeg vil dog råde ham til at sætte sig bedre ind i arbejdsmarkedsforhold, inden han efter næste folketingsvalg rykker ind i Folketinget på det mandat, som Bjarne Corydon tidligere sad på.

Så vil han nemlig vide, at det er "udenfor enhver diskussion", at Det Faglige Hus er en del af den danske model, når vi i dag er forhandlingspart i den kollektive overenskomst med arbejdsgiverforeningen KA, som Kristelig Fagbevægelse har haft med KA siden 1929 og indtil sidste år.

Der findes tre hovedorganisationer, LO, FTF og AC, som hver især forhandler hovedaftaler for en stribe beslægtede forbund. Dertil kommer forbund som Lederne, journalisterne og maskinmestrene, der står uden for de tre hovedorganisationer, men som forhandler på vegne af deres medlemmer med både arbejdsgiverforeninger og enkelte virksomheder som modpart.

Og så er der KA-overenskomsten, som vi er forhandlingspart på, og som rummer en hovedaftale samt 11 brancheoverenskomster. En overenskomst, der på helt samme måde som de øvrige får afgjort tvister ved faglige voldgifter i Arbejdsretten, og som kan gøre brug af forligsinstitutionen, hvis parterne ikke kan nå til enighed under en genforhandling af overenskomsten.

Jeg kan tilføje, at der er tale om en kollektiv overenskomst for cirka 900 virksomheder med op imod 15.000 ansatte, og lige nu er vi i gang med at få valgt tillidsrepræsentanter på alle de virksomheder, der har flere end fem ansatte.

Så hvis der er nogen, der svigter i denne sag, så er det Anders Kronborg, der forsøger at bilde sine vælgere og alle andre noget ind, fordi han ikke har sat sig godt nok ind i de faktuelle forhold.

Det blev Esbjerg trods alt ikke udsat for, mens Corydon sad på det mandat.

En del af den danske model

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce