Du må sige, hvad du vil


Du må sige, hvad du vil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: Vi har ytringsfrihed, pressefrihed og et frit internet i Danmark. Så selvfølgelig må du sige, hvad du vil, og det er der mange, der gør. Måske endda lidt for godt. For det er blevet lidt for tydeligt, at folk har vænnet sig til at kunne sige lige hvad de vil helt uden konsekvenser, men det er der, de tager fejl.

For man må rigtig nok sige hvad man vil, men en del af dét at sige sin mening er at kunne tage imod kritik og argumentere for sin holdning. Hvis folk er uenig i kommentarerne på dit kontroversielle Facebook-opslag, så er det ikke dine rettigheder, der bliver indskrænket. Det er folk, der erklærer, at de er uenige, og at de ikke gider høre på dig. For selvom du må sige lige hvad du vil, så er der ingen, der behøver at høre på dig. Så det er vi simpelthen nødt til at blive bedre til. Vi må simpelthen forklare det højlydte mindretal, at de ikke er de eneste, der har ret til at udtale sig. For hvis vi lader mindretallene få frit løb, så lader vi langsomt den civile diskurs dø.

Så lad dem da vide, at du er uenig. Hvis din racistiske onkel skriver noget åndssvagt på Facebook, så lad ham da høre for det. Jo mere vi lader folk tale uden at få svar på tiltale, jo mere bliver de bare overbevist om, at de har ret. Heldigvis er løsningen simpel; de skal jo bare have svar, præcis som vi har ret til at give dem. Vi har nemlig ytringsfrihed i Danmark.

Du må sige, hvad du vil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce