Digitale løsninger med tillid


Digitale løsninger med tillid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: Robotter til at passe de ældre? Det er nok ikke hele vejen frem. Vi skal også have flere aktive hænder til den opgave. Lad os løse de administrative opgaver smartere. Det er her digitalisering og automatisering kan gøre den store forskel. Regionerne har netop indført en APP til at understøtte forældre til nyfødte i de første fem dage efter fødslen. Her er gode råd og instruktioner, og har du et spørgsmål, kan du chatte live med fagpersoner fra fødeafdelingen. Det er et godt eksempel på, hvordan personalet kan bruge deres tid på både patienterne og nybagte forældre.

Når vi ser på plejehjemmene som fungerer godt i dag, skal vi tænke på, hvordan vi kan indskrænke de administrative opgaver til et minimum. De ældre får det ikke bedre af, at personalet laver lister og sætter krydser i regneark, som sendes videre til andre administrative medarbejdere i systemet. Tænk noget automatisering og digitalisering ind i processen. Hvis der ikke er afvigelser, der skal registreres, så går det godt. Hvis der sker en afvigelse, registreres denne og der udføres korrigerende handlinger. Der sidder jo heller ikke en person i industrien fra morgen til aften og registrerer, det går godt, det går godt, det går godt ...

Lad os stoppe med at indrette de administrative opgaver ud fra mistro til de ansatte, og lad os se på dem som kvalitetsbærende og flytte fokus til at holde en høj kvalitet og kun registrere og ændre noget, når det er nødvendigt. Her kan spares meget tid, som kan bruges som aktive hænder i stedet.

De unge møder skoler, hvor lærerne ofte er erstattet af vikarer, som ikke kender deres faglige og sociale færdigheder. Det er godt, at voksne tager sig af de unge, også når de faste voksne er syge eller på kursus. Tænk smartere i denne sammenhæng. Digitalisering skal bruges mere i skolerne til at understøtte den enkelte elevs behov, på samme måde som app'en til de nyfødte børns forældre. Computere og tablets er ikke bare skrivemaskiner, de kan blive et vigtig parameter i den unges faglige og sociale liv. Brug dem som digitalt lager for den unges faglige aktiviteter og status. Så kan en vikar også arbejde videre med den enkelte ud fra netop deres niveau.

Ligger en af dine nære på hospitalet, og du gerne vil følge med uden at forstyrre personalet unødvendigt, så er en digital løsning også en mulighed. Åben EPJ systemerne, så de pårørende kan følge med. Personalet bør skrive i et forståeligt sprog, som de pårørende kan læse og evt. stille spørgsmål.

Giv tilliden tilbage til gavn for alle.

Digitale løsninger med tillid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce