Det Faglige Hus bidrager ikke til den danske model


Det Faglige Hus bidrager ikke til den danske model

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: I fredagens JydskeVestkysten var landsformanden for Det Faglige Hus, Johnny Nim, en glad mand. Han præsenterede medlemsfremgang i sit foretagende. I begejstringens rus bebudede Nim, at han i den kommende tid vil presse især LO og hovedorganisationens forbund hårdt. Nim var dog hemmelighedsfuld og ville ikke løfte sløret for, hvilke tiltag han vil tage i anvendelse, så om det er flere telefonsælgere, som fortæller usandheder til borgerne i medlemsjagten - det vi var vidne til sidste år og som blandt andet resulterede i et samråd i folketingets beskæftigelsesudvalg - melder historien intet om, så den del må vi afvente.

Imidlertid vil Nim gerne fortælle, at Det Faglige Hus er et alternativ for LO/DA under Den Danske Model, men det er ikke korrekt, da det vil kræve, at de er en del af hovedaftalen.

Det er udenfor enhver diskussion, at Den Danske Model, hvor arbejdsgivere og arbejdstagere løser udfordringer gennem kollektive overenskomster, har bidraget til at Danmark blev et velfærdssamfund med en høj omfordeling og stabilitet på arbejdsmarkedet. Derfor er vi også inde og røre ved en af hovedingredienserne i det danske velfærdssamfund, når Nim blæser til kamp mod den etablerede fagbevægelse.

Udover at den etablerede fagbevægelse på vegne af lønmodtagerne forhandler kollektive overenskomster, så varetages uddannelsesinteresser af tillidsfolk og medlemmer. De står for eksempel også i spidsen for bekæmpelse af social dumping og et illegalt arbejdsmarked, der i disse år desværre vinder større indpas. I disse spørgsmål er Det Faglige Hus totalt fraværende! Og er det mon netop det totale fravær, der gør, at Nim er så sparsom og hemmelighedsfuld overfor sine tiltag mod den etablerede fagbevægelse?

Det Faglige Hus bidrager ikke til den danske model

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce