"Den sociale massegrav" er faktisk en realitet


"Den sociale massegrav" er faktisk en realitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: Jeg var ved at få kaffen i den gale hals, da jeg læste JydskeVestkystens leder 14. november af ansvarshavende chefredaktør Peter Orry.

"Alle bør kunne glæde sig over", at antallet af mennesker på offentlig forsørgelse nu er faldet til det laveste niveau i flere årtier, skrev han - og fortsatte: "Så selv om dommedagsbasunerne har hylet, og selv om den sociale massegrav er blevet profeteret, hver gang politikerne har reformeret dagpenge, kontanthjælp, pensionsalder, førtidspension, SU og meget mere for at få flere i arbejde, så har de - indrømmet - ofte hårde reformer virket."

"Den sociale massegrav" - udtrykket stammer fra daværende formand for det nu hedengangne SiD, Hardy Hansen, som opfandt det i forbindelse med Schlüter-regeringens nedskæringer af dagpengene i 1984. Hardy Hansen mente, at disse nedskæringer ville føre til social nød og ulykke.

Siden er det med mellemrum blevet hentet frem i forskellige tilfælde. Sociale kræfter har brugt det for at påpege, at reformer har social slagside, og liberale kræfter har anvendt det med distance om reformer, som, de ikke selv anerkender, er så alvorlige.

Chefredaktøren mener åbenbart, at reformerne ikke har så alvorlige konsekvenser for mennesker endda.

Selv kan jeg ikke lade være med at associere til de endeløse sager om alvorligt syge mennesker, som efter implementeringen af reformen af førtidspension og fleksjob i 2013 er blevet parkeret i ressourceforløb i op til fem år. For mange af dem på trods af helbredsattester der præciserer tilstedeværelsen af mange nok så alvorlige diagnoser og ingen eller tilnærmelsesvist ingen funktionsevne. For nogle af dem endda også på trods af lægers advarsler om, at ressourceforløb er kontraindiceret.

Nordjyske har tilbage i 2016 dokumenteret, at mindst 65 borgere indtil dette tidspunkt var afgået ved døden, mens de havde været i ressourceforløb (Nordjyske 9. maj 2016). Flere døde er tilkommet siden.

Foruden de døde så er der et tusindtal af mennesker, som er blevet sat i et limbo mellem liv og død, hvor de i årevis venter på systemets afklaring af deres sager. I mine øjne er det regulær tortur.

Derfor er det heller ikke sandt, når Orry påstår, at reformerne ".. giver os råd til at gøre mere for dem, der ikke kan klare sig selv". Sandheden er, at reformerne tager fra de svageste for at give til de stærkeste.

"Den sociale massegrav" er faktisk en realitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce