De Danske sommerhuse skal forblive på Danske hænder


De Danske sommerhuse skal forblive på Danske hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: Igen har vi set i dagspressen og indlægget i JydskeVestkysten den 13. november omkring sommerhusmarkedet med udtalelser fra to politiker omkring dette emme, hvor Justitsministeriet har givet 308 tilladelser i år 2017 til køb af sommerhuse i Danmark til udlændinge.

Dansk Folkepartis ordfører Kenneth Kristensen Bernt fremhæver denne store stigning i dispensationerne, og det er fuldstændig korrekt, at vi skal passe meget på med at give for mange tilladelser eller måske undergrave sommerhusreglen. Det er glædeligt at Kenneth Kristensen Bernt vil tage initiativ til at fremlægge det i folketinget.

Men pas på med at ændre de regler, vi fik lov at bevare ved overgangen til EF. Det kan få følger.

Særreglerne for køb af sommerhus er på moderne dansk en såkaldt stand-still-bestemmelse. Dvs. at da Danmark trådte ind i EF, fik vi lov at bevare de hidtidige regler på området. Vi kan derfor opretholde regler, som ellers strider mod EU's almindelige principper for fri bevægelighed og forbud mod diskrimination. Men kun så længe at vi ikke ændrer på reglerne, eller ændrer den praksis hvormed reglerne håndhæves.

Det er således, hvis man ændrer reglerne, som er omfattet af sommerhusprotokollen, kan man risikere at EU-Domstolen - hvis der anlægges en konkret sag mod Danmark - vil vurdere, at Danmark ikke længere opfylder sine forpligtelser, og derfor ikke kan beholde denne særregel. Sommerhusprotokollen kan også risikere at blive dømt ugyldig, hvis kommunerne administrerer de gældende regler for lempeligt, dvs. hvis kommunerne eller Staten dispensere fra reglerne etc.

Nej, og atter nej, vi skal på ingen måde spille hasard med den Danske sommerhusregel fra vort medlemskab i EF fra 1973 - vi skal ikke give tyskere eller andre udlændinge lov til at erhverve sommerboliger i Danmark. Det kan begrundes med, at vi er et ganske lille land med et befolkningstal på ca. 5,5 mill. Imod EU hvor befolkningen er flere hundrede millioner. Heraf ca. 80 millioner i Tyskland, og landet er ca. 8-10 gange større arealmæssigt. Altså forstå det: Vi er et ganske lille land med små arealer og kyster, der ville blive solgt hovedsaligt til tyskere og på ganske kort tid ved et tysk opsving i økonomien, og de vil aldrig vende tilbage igen.

Det er jo ikke et sommerhus, der sælges, men Danmarks kyster sælges i småbidder for stedse. Tænk på det.

Jeg håber derfor aldrig at udlændinge får lov til at købe sommerhuse i Danmark.

Det vil få katastrofale følger for hele den Danske turistindustri og beskæftigelse ved vore kyster med den følge, at vi vil miste mange, mange milliarder, og der vil blive stille ved vore kyster og butikshandel, håndværker etc. Hvis udlændinge fik lov at købe de Danske sommerhuse.

Så kære politikere, tænk jer om en ekstra gang, værn om de Danske naturværdier og rekreative områder, og lad være med at sælge ud af arvesølvet. Jeg tror, I vil fortryde det bitterligt, hvis de tyske velhavere og andre overtager de danske kyster - vi får dem aldrig tilbage igen. Vi er jo et ganske lille land med kyster, som kan opkøbes på ganske få år.

De Danske sommerhuse skal forblive på Danske hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce