Burkaforbuddet er symbolpolitik, når det er værst


Burkaforbuddet er symbolpolitik, når det er værst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: Symbolpolitik bliver i Den Danske Ordbog defineret som politik, der i højere grad føres for at markere en ideologisk holdning over for offentligheden og give indtryk af handlekraft end for at anvise konstruktive forslag til løsning af det pågældende problem.

Symbolpolitik er netop, hvad regeringens burkaforbud er og ikke et maskeringsforbud, som regeringen ellers kalder det. Når Søren Espersen fra DF går ud på Twitter og skriver, at forbuddet drejer sig om burkaer og niqab og intet andet, så klinger det hult, når regeringen forklarer forbuddet med, at man i Danmark skal kunne se hinandens ansigter og se hinanden i øjnene.

De relativt få kvinder, der går i burka og niqab, gør det nok - for en stor dels vedkommende - ikke frivilligt. Det er et problem. Men spørgsmålet er, om forbuddet hjælper de undertrykte kvinder? Et forbud vil føre til, at kvinderne bliver holdt inden døre frem for at komme ud. Dermed ryger regeringens argument for forbuddet. Fordi så får vi ikke lov til at se kvinderne eller deres ansigter igen - fordi de så sidder bag låste døre og nedrullede gardiner i Vollsmose, i Mjølnerparken og i Gellerup i stedet.

Det viser meget godt, hvorfor burkaforbuddet er symbolpolitik. Man tager et emne, der er blevet debatteret i stort set samtlige danske medier og lovgiver ud fra dette, uden reelt at løse problemet. Man viser handlekraft ved at reagere på et emne, som hele Danmark kender til. Men løsningen udebliver, og det er i den grad et problem!

Derudover er det nærmest tragikomisk, når den selvkaldte mest borgerlige-liberale regering nogensinde bryder med et af liberalismens principper; at have friheden til at klæde sig, som man vil. Det kan og skal aldrig nogensinde være politikkerne inde på Christiansborg, som skal bestemme, hvilket tøj man må eller ikke må have på. Det er kun en selv, der må bestemme dette og ingen andre!

Man ville også sagtens kunne løse problemet uden en sådan indgriben i den personlige frihed. Man kunne f.eks. tage den offentlige støtte, da man som burka- eller niqabbærende kvinde reelt ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Dermed giver man dem et økonomisk incitament til både at få et arbejde og blive i stand til at kunne få et arbejde i Danmark. Flere undersøgelser viser, at får indvandrere et job i Danmark, får disse lettere ved at integrere sig, fordi de vil få lært dansk og vores kultur at kende - og dette er ét af hovedpunkterne i en vellykket integration i Danmark.

Derfor skal vi ikke have et burkaforbud i Danmark, fordi det løser ikke problemet, og det er i den grad symbolpolitik, når det er værst!

Burkaforbuddet er symbolpolitik, når det er værst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce