Brems udviklingen, Folketing


Brems udviklingen, Folketing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: For to år siden skrev Eva Kjer (V), Josephine Fock (ALT) og jeg en kritisk kronik om mængden af lovstof fra Folketinget. Lovstoffet er over de seneste 30 år tredoblet, og intet tyder på, at den udvikling vender. Det er et stort problem, fordi loven er til for borgernes skyld, og i sin nuværende form har borgerne ikke mange chancer for hverken at over- eller gennemskue loven. Hvordan skal borgerne kunne have tillid til politikere og systemer, hvis kun eksperterne forstår lovens bogstav? Og hvordan kan man følge loven, hvis den reelt er uigennemskuelig?

"Afbureaukratisering" har det med kun at blive et langt ord, der i lighed med mange andre flydende ting er vanskeligt at sømme op på væggen og rigtig få hold om. Ikke desto mindre står det klart, at der er brug for afbureaukratisering, så landet ikke sander til i regler for reglernes skyld. Et konkret skridt kunne være at indføre et lovstop i stil med skattestoppet. Stiger lovmængden ét sted, må den falde et andet sted.

Der er nu gået to år, og trods erklæringer om det modsatte og de bedste intentioner fra alle sider, er udviklingen fortsat kun på vej i retning af mere og mere kompliceret lovstof.

Det er ikke godt nok, og det har Folketinget - herunder lige så meget os selv - et ansvar for at gøre noget ved.

Brems udviklingen, Folketing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce