Beboerne skal ikke betale ghettoplan


Beboerne skal ikke betale ghettoplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: Regeringen vil med sin ghettoplan skabe et Danmark uden ghettoer. Målet om at nedbringe antallet af særligt udsatte boligområder er rigtigt, og i øvrigt et mål vi allerede arbejder konsekvent hen imod i den almene boligsektor.

Der er både positive og negative initiativer i udspillet, men først og fremmest vil jeg gerne understrege, at den måde, regeringen har foreslået at finansiere planen på, er helt urimelig. De 12 milliarder kroner, den koster, skal tages i Landsbyggefonden, som er beboernes egen opsparing til renovering af deres boliger.

Men de udfordringer, vi har i dag i forskellige boligområder, er resultatet af en fejlslagen integrationspolitik for mange år siden. Det skal beboerne ikke betale for. I så fald vil nødvendige renoveringsprojekter i helt almindelige boligområder som for eksempel Rosenhaven i Kolding og Tingparken i Grindsted blive udskudt.

Mange af initiativerne i ghettoplanen er en intensivering af allerede eksisterende indsatser, og det kan godt kan have en effekt. Det vil være fint med en strammere styring af kommunernes anvisningsmuligheder, så vi fremadrettet kan sikre en mere hensigtsmæssig beboersammensætning i boligområderne.

Min erfaring er dog, at kommunerne er en god samarbejdspartner på netop det boligsociale område. Angående forslaget om fysisk forandrede boligområder er jeg åben.

Men at vi ifølge forslaget skal rive 60 procent af boligerne i for eksempel Skovparken i Kolding ned giver slet ikke mening. At omtale Skovparken og mange af de andre særligt udsatte boligområder som værende hårde ghettoer eller parallelsamfund er fuldstændigt ude af trit med virkeligheden.

Skovparken, som jeg kender bedst, er et velfungerende boligområde, som rent faktisk er skånet for kriminalitet sammenlignet med kommunen samlet set. Jo, der bor da mange, der mangler beskæftigelse, men hvorfor skal vi som boligforening være på nakken af dem og true dem med planer om nedrivning og tvangsflytning? De udfordringer sidder altså ikke i murstenene.

Frem for alt er det beboernes hjem, vi taler om, og vi ved, de er glade for at bo der. Det er en god start i forhold til at komme problemerne til livs.

Beboerne skal ikke betale ghettoplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce