Afpudsning og opstramning


Afpudsning og opstramning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: At et håndtryk kan afslutte en aftale og en handel har været kendt i Danmark i al min tid. Det har ikke givet anledning til kritisk debat før det blev besluttet, at det skulle indgå i en ceremoni, der beseglede tildelingen af et dansk statsborgerskab. Kravet er såre beskedent.

Jeg kunne dog godt ønske mig, at det danske håndtryk fik en "afpudsning og opstramning". Et håndtryk kan sikkert opdeles i mange slags håndtryk, men i min verden er der fire af slagsen. Det slatne, det respektløse, det hjertelige og det respektfulde. Jeg vil godt slå et slag for de to sidste. Det slatne håndtryk er en ligegyldig oplevelse, og er vel nærmest at sammenligne med at få et kilo hakket oksekød i hånden. Det respektløse håndtryk er desværre blevet meget almindeligt i vores forjagede tid. Det er det korte uden eller med kun kortvarig øjenkontakt. Blikket er videre til næste person, inden man har sluppet hånden på den man hilser på. Det kan der ikke lovgives om! Det handler om opdragelse.

Appellen skal gå mod de to sidste. Det hjertelige, som er det lidt længere håndtryk, som ledsages af et smil og øjenkontakt. Det respektfulde der ledsages af et nik og øjenkontakt. Med de to sidste har man også efter min mening skabt en god begyndelse for en konstruktiv dialog, som vel heller ikke er ligegyldig i vor tid, hvor samarbejde og forståelse stadig er dyder.

Afpudsning og opstramning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce