Millionoverskud deles ud: 42 har budt ind med tiltag

Tønder Festivals administrerende direktør, Kirstine Uhrbrand, glæder sig over, at det kommer lokalsamfundet til gode, at festivalen har overskud. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Millionoverskud deles ud: 42 har budt ind med tiltag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tønder Festival Forening har 1,6 millioner kroner til uddeling. Festivalens administrerende direktør, Kirstine Uhrbrand, har modtaget mange lokale ansøgninger. Tirsdag skal ansøgningerne vurderes.

Tønder: 42 ansøgninger på en samlet værdi af 3,3 millioner kroner.

Det har Kirstine Uhrbrand, Tønder Festivals administrerende direktør, modtaget de seneste måneder, efter at festivalen meldte ud, at man nu kunne søge om at få del i Tønder Festival Forenings overskud.

Foreningen har i år hele 1,6 millioner kroner til uddeling, og det er første gang, at man meget aktivt er gået ud og har opfordret folk til at søge.

- Det har været rigtig spændende at se, hvad det så gav af respons, og det har givet rigtig, rigtig god respons, fortæller Kirstine Uhrbrand.

- Der er kommet rigtig mange lokale ansøgninger, og så er der alligevel også kommet nogle, som rækker ud over kommunen. Så budskabet er kommet vidt omkring, siger festivaldirektøren.

Man kan både søge penge til musikinstrumenter med mere og til afholdelse af arrangementer og festivalen har modtaget begge typer ansøgninger.

Det kan der gives til
Tønder Festival Forening støtter i tilfælde af overskud initiativer, der tilgodeser følgende:

Uddannelse i eller udvikling af dansk og international folkemusik

Børn og unges uddannelse i musik (Det kan være støtte til musikinstrumenter og øvelokaler)

Kulturelle aktiviteter og arrangementer (fortrinsvis i Tønder Kommune)

Sidste år delte foreningen 214.000 kroner ud - de blev blandt andet givet til festivalens skolekoncert, Tønder Gymnasium og Tønder Kulturskole.

Positiv konsekvens

Kirstine Uhrbrand glæder sig over, at det kommer lokalsamfundet til gode, at Tønder Festival har et overskud.

- Der er jo rigtig mange lokale både virksomheder og privatpersoner, der knokler for at få festivalen op at køre hvert år, påpeger hun.

- Det er en super positiv konsekvens af, at der er en festival i vores kommune, at overskuddet kan være med til at støtte det lokale kulturliv, også uden for festivalperioden, siger festivaldirektøren.

Med 1,6 millioner kroner til uddeling og ansøgninger for 3,3 millioner kroner, er der selvsagt ikke penge til alle ønsker.

Det er op til Tønder Festival Forening at se nærmere på ansøgningerne.

- Foreningsbestyrelsen har et møde på tirsdag, hvor de skal tage stilling til dem, fortæller Kirstine Uhrbrand.

De udvalgte tiltag skal efterfølgende godkendes af Skat, da foreningen kun må støtte almennyttige formål, og derfor er det ikke sikkert, at festivalen hurtigt kan melde ud, hvem der får penge.

Der er forskellige krav, der skal opfyldes, for at man kan komme i betragtning til et tilskud.

- Hvis det er arrangementer, så skal der være offentlig adgang og gratis entre, så det netop bliver almennyttigt, fortæller Kirstine Uhrbrand, der påpeger, at det ikke er sikkert alle 1,6 millioner kroner uddeles - det afhænger af ansøgningerne.

Millionoverskud deles ud: 42 har budt ind med tiltag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce