Alt udsolgt: Emmerlev Kirke satser på rock i kirken

Med et bagkatalog spækket med U2-klassikere er Die Herren klar til endnu en udsolgt kirkekoncert her i området. Her ses bandet i aktion ved Viborg Snapsting - der meget passende blev afholdt på Domkirkepladsen i Viborg. Arkivfoto: Morten Dueholm

Alt udsolgt: Emmerlev Kirke satser på rock i kirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når U2-kopibandet Die Herren den 20. februar slår tonerne an i Emmerlev Kirke, så bliver det for fulde huse. Ambitionen er at åbne det kirkelige rum for nye oplevelser, og det har vist sig at være en særdeles holdbar idé.

EMMERLEV: Rockmusik i kirken kan måske virke som en lidt særegen blanding, men ikke destomindre er det lige præcis det, man snart kan opleve i Emmerlev Kirke. Her har man nemlig valgt at hente det sjællandske U2-kopiband Die Herren ind til at spille koncert i Emmerlev. Kirke-rockkoncerten har vist sig at være en bragende succes, for alle 180 billetter er allerede solgt - til stor glæde for medinitiativtager Annemette Christensen, som er kirkeværge i Emmerlev Kirke:

- Die Herren har tidligere spillet i Ballum Kirke, hvilket gik over al forventning. Så vi regnede med, at det nok kunne gå hen at sælge helt fint, og det er vi glade for, det har gjort, forklarer hun.

Det lidt utraditonelle musikvalg har menighedsrådet truffet for at få flere til at lægge vejen forbi kirken, og det synes at have fungeret efter hensigten:

- Vi er nødt til at gøre vores til, at kirkerne består, og en kirke er jo i det hele taget et godt rum for koncerter. Derfor synes vi også, at der er god grund til at invitere alle genrer indenfor, lyder det fra Annemette Christensen.

Nyt menighedsråd søger nye veje

Baggrunden for, at man den 20. februar kan synge med på nedslag i de irske rocklegenders alenlange diskografi ligger i, at menighedsrådet i Emmerlev Sogn gerne vil brede kirken ud. Derfor blev det hurtigt besluttet, at det nok var en meget god idé at bygge videre på Die Herrens seneste succesfulde kirkekoncert i Ballum, forklarer Annemette Christensen:

- Vi satser på det her, fordi det virkede så godt i Ballum, men også fordi vi gerne selv ville prøve noget nyt med vores kalender. At Die Herren så samtidigt også tilbyder et program, der er tilpasset netop koncerter i kirker, gjorde også valget lidt nemmere, fortæller hun og tilføjer:

- I Emmerlev er vi et ret nyt menighedsråd, som startede sammen i 2016. Så vi prøver gerne noget nyt af - som for eksempel at satse mere på koncertoplevelser. I det hele taget vil vi gerne sikre, at man kan bruge kirken til et bredere udvalg af oplevelser end lige kirkelige handlinger alene, forklarer hun.

Alt udsolgt: Emmerlev Kirke satser på rock i kirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce