Tusindvis besøgte Multikulturhuset


Tusindvis besøgte Multikulturhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere fra hele Sønderborg Kommune strømmede til, da Multikulturhuset på havnen i Sønderborg blev indviet fredag eftermiddag.

Sønderborg: Flere hundrede mennesker stod i kø for at komme ind, da Multikulturhuset åbnede sine døre fredag eftermiddag klokken 14.30. De næste mange timer strømmede folk til for at se det nye hus på havnen. Folk spredte sig rundt i huset via lange køer. 

For halvandet år siden blev der taget første spadestik til huset, som rummer Biblioteket Sønderborg, Sønderjyllands Kunstskole og det tyske bibliotek. Huset har kostet 109 millioner kroner og er en sammenbygning mellem det 100 år gamle Ewers Pakhus på 1200 kvadratmeter og 4300 kvadratmeter nybyggeri ved siden af. 

- Kan man låne bøger i dag?, spurgte en mor med favnen fuld af bøger i børnebiblioteket. 

Og ja, det kunne man. Børnene og forældre havde indtaget børnebiblioteket, som er indrettet i stueetagen af Ewers Pakhus. Børnene tog bøger op og kiggede undersøgende på dem. Også Freya, Kristoffer og Freja, som er med i Biblioteket Sønderborgs læseklub for børn over 12 år. Klubben har 12 medlemmer, som mødes hver 14. dag på biblioteket for at snakke om bøger. 

- Jeg får helt lyst til at finde en bog at læse, var Freyas første kommentar, da hun kom ind i børnebiblioteket. 

 

Imponerende og hyggeligt

Længere oppe i huset i den nybyggede del gik folk rundt i voksenbiblioteket blandt bøger om hækling, julefrokostmad og kinesisk holistisk medicin. Bibliotekarerne forklarede om åbningstider og udlån, mens talerne var i gang i caféen nedenunder. 

Forfatter Karsten Skov fra Broager var en af de tusindvis af besøgende. 

- Det er fantastisk og imponerende. Jeg glæder mig til at komme herind og læse en bog, mens jeg drikker en kop kaffe, sagde Karsten Skov. 

En etage højere oppe er det Sønderjyllands Kunstskole, som holder til på to forskudte etager. Det nye hold på Billedkunstnerisk Grundkursus begyndte deres uddannelse i den over 100 år gamle bygning på Brorsonsvej. Siden begyndelsen af oktober har de 11 unge på uddannelsen holdt til i Multikulturhuset. De unge arbejdede på kunstværker, mens de besøgende gik rundt og kiggede. 

- Det er hyggeligt her. Det var lidt sterilt i starten, men nu har vi fået lidt malerpletter på gulvet som stemning, sagde Johanne Jessen. 

Havnen rejser sig

På nederste etage stod folk tæt omkring caféen for at høre talerækken. Borgmester Erik Lauritzen (S) var imponeret over de mange folk i bygningen. 

- Vi har nu nogle helt fantastiske faciliteter for kultur og kunst. Det er helt vildt, og jeg bliver lidt rørt. Det her er et løft for Sønderborg som kulturby, så vi kan gøre os attraktive for de unge og de tilflyttere, vi kæmper for at tiltrække. Omkring årtusindskiftet var det her en tidligere industrihavn. I dag rejser Byens Havn sig fra jorden med hotel, kollegium og erhvervsbyggeri, sagde Erik Lauritzen. 

Også Charlotte Riis Engelbrecht (S), der er kulturudvalgsformand, holdte en tale. 

- Multikulturhuset er et demokratisk sted for alle uanset baggrund. Der bliver fuld adgang og et transparent hus med masser af tilbud for alle, sagde hun. 

Tusindvis besøgte Multikulturhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce