Prinsesse Benedikte fejrer Egernsundbroens 50 år

En junidag i 1968 kunne borgerne i Egernsund indvie broen mellem Egernsund og Gråsten. Arkivfoto: Søren Gylling

Prinsesse Benedikte fejrer Egernsundbroens 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I år er der 50 år siden, Egernsundbroen blev indviet. Det fejres den 23. juni med en stor fest, hvor prinsesse Benedikte deltager.

Egernsund: Den 19. juni 1968 blev Danmarks sidste kædefærge erstattet med Egernsundbroen. I år er det 50 år siden, at broen mellem Egernsund og Gråsten blev indviet, og det fejres af byens foreninger med en stor festdag lørdag den 23. juni. Det var prinsesse Benedikte, der klippede den røde snor til broen for 50 år siden. Hun har sagt ja til at deltage under festlighederne på broen 50 år efter.

- Det betyder rigtigt meget for os, at kongehuset har fokus på vores område. Vi er glade for, at hun kommer tilbage 50 år senere og ser, hvad betydning broen har haft. Det er flot prioriteret, siger Daniel Staugaard fra Egernsund Borgerforening.

Et udvalg på otte mand fra borgerforeningen, Egernsund Kultur- og Idrætsforening, Kulturhuset Den Gamle Skole og Egernsund Frivillige Brandværn har arrangeret dagen, som begynder med et optog gennem byen med børnehaverne, brandværnsorkester og faner samt sildebord på havnen.

Det er vigtigt for byen at markere de 50 år med en bro over vandet.

- Før broen kom, var der en trækfærge. Det var bøvlet at komme over. Broen har bundet området sammen og har gjort afstanden mindre. Det har været et stort spring infrastrukturmæssigt, og det har betydet meget for Egernsund, siger Daniel Staugaard.

Fakta
Jubilæumsfesten foregår lørdag den 23. juni. Kl. 11.30-13.30: Sildejazz til 30 kroner. Der er ingen tilmelding. Kl. 12.30: Festoptog gennem byen med Rinkenæs Brassband. Kl. 13.30-14.30: Ceremoni på broen med Broager Frivillige Brandværnsorkester. Kl. 14.30-17: Underholdning og aktiviteter på havnen. Kl. 15: Afsløring af hejseværk. kl. 21.30: Sankt Hans bål. Kl. 19: Bal under broen med spisning og livemusik. Billetsalget begynder 14. april kl. 11 ved Den Gamle Skole. Det koster 170 kroner. Herefter sælges billetter hos Teddys Salon, Egernsund, Rådhuskiosken, Gråsten, samt Amaryllis Broager.Broen vil være lukket 2,5 time, mens der er festligheder på broen.

Hejseværk indvies

På selve broen klokken 13.30 vil der være en jubilæumsceremoni med taler fra prinsesse Benedikte, borgmester Erik Lauritzen og kulturudvalgsformand Stephan Kleinschmidt. På broen vil der også blive afsløret et jubilæumsemblem. På havnen vil der om eftermiddagen være aktiviteter for børn på havnen, hvor også byens foreninger vil være til stede for at vise sig frem. Her afsløres også det gamle hejseværk fra Egernsund færge. Hejseværket hejste en broklap ned på færgen, så bilerne kunne køre i land. Hejseværket har ligget gemt væk i mange år, men er nu blevet restaureret på et skibsværft for 100.000 kroner.

- Det hele bliver lavet af frivillige fra foreningerne. Det bliver en hel dag med gang i den. Vi kommer til at vise byen fra den bedste side, siger Daniel Staugaard.

Prinsesse Benedikte fejrer Egernsundbroens 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce