Næsten dobbelt så mange har besøgt nyt bibliotek

Mange tusind var forbi den dag, Multikulturhuset blev indviet. Besøgsstrømmen er fortsat de kommende måneder. Foto: Timo Battefeld

Næsten dobbelt så mange har besøgt nyt bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Multikulturhuset havde i november og december henholdsvis 49.387 og 44.007 besøg. Det er over 20.000 flere i forhold til de samme måneder i 2016.

Sønderborg: Interessen for det nye multikulturhus på havnen har været stor siden åbningen den 3. oktober i fjor.

På det gamle bibliotek på Kongevej var der i november og december 2016 henholdsvis 26.114 og 23.043 besøg. Det tal røg op på 49.387 og 44.007 for de to samme måneder i 2017.

I Multikulturhuset finder man Biblioteket Sønderborg, det tyske bibliotek og Sønderjyllands Kunstskole.

- Det er jo næsten en fordobling, hvilket givetvis skyldes nyhedens interesse, men også især at vi nu har længere åbent i weekenderne med søndagsåbent og som selvbetjent bibliotek, siger stadsbibliotekar Carsten Nicolaisen.

Han ser også flere unge på biblioteket, som bruger stedet til opgaveskrivning og gruppearbejde. Han ser også et større brug af internettet og mødesalen. Der bliver også lånt flere materialer ud. Udlånet er steget med over 5000 til 35.695 udlånte materialer fra november 2016 til november 2017. Fra december 2016 til december 2017 steg udlånet med over 4000 til 32.458.

Fakta
Multikulturhuset er en sammenbygning af det gamle pakhus på 1200 kvadratmeter og en tilbygning på 4300 kvadratmeter. Sønderborg kommune har betalt 95,5 millioner kroner til byggeriet, mens A.P. Møller fonden støttet med 14,5 millioner kroner.

Effekt på litteraturen

Da byggeriet af Multikulturhuset blev planlagt, var det med en klar forventning om, at der ville komme flere brugere, selvom der har været kritik af at placere hovedbiblioteket i det, der kan virke som byens udkant.

- Det er et nyt hus med nye målgrupper og en ekstra åbningsdag. Som politikere skal vi skabe gode rammebetingelser, og vi har nu nået nye målgrupper, så det er fedt, siger Stephan Kleinschmidt (Sl.P.), der er kulturudvalgsformand.

Det glæder ham også, at det stigende besøgstal også har medført stigende udlån.

- Når udlånet også stiger, så har selve rammerne en afsmittende effekt på litteraturen. Det er helt fantastisk. Erfaringerne viser, at har man et attraktivt tilbud, så stiger aktivitetsniveauet. Jeg håber, at det fortsætter den vej, og at det ikke kun en god opstart, siger Stephan Kleinschmidt.

Biblioteket Sønderborg har fået en ekstra åbningsdag søndag samtidig med, at det nu er muligt at lukke sig ind med sit sygesikringsbevis i ydertimerne.

Næsten dobbelt så mange har besøgt nyt bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce