Kommunen flytter kulturforvaltningen efter et år

Kulturafdelingen har det seneste år haft til huse på første sal af Det Sønderjyske Hus, nu flytter afdelingen over på den anden side af gaden. Arkivfoto: Henrik Rath Paulsen

Kommunen flytter kulturforvaltningen efter et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20 medarbejdere i kommunens kultur-, event- og landdistriktsafdeling flyttes i løbet af 2017 fra Perlegade 52 til Perlegade 53.

Sønderborg: I knap et år har 20 medarbejdere i kommunens kultur-, event- og landdistriktsafdeling været samlet på første etage i Det Sønderjyske Hus på Perlegade 52.

Den 1. november 2016 flyttede medarbejderne i event- og landdistriktsafdelingen fra Alsion til Perlegade. Kulturafdelingen kom fra Kastanieallé.

Nu skal flyttekasserne frem igen. Inden nytår flytter de 20 medarbejdere over på den anden side af Perlegade til nummer 53, hvor der også står Det Sønderjyske Hus på facaden. 

Chefen for kultur-, event- og landdistriktsafdelingen er glad for beslutningen. 

- Vi har haft ønske om at flytte, da vi ikke har plads nok. Vi mangler de sidste tilladelser, som skal på plads. Men jeg regner med, at vi flytter ind den 1. december, siger Nikolai Dupont Heidemann.  

Sønderborg Kommune er lejer af underetagen på Perlegade 53, hvor der indtil nu blandt andet har været bogantikvariat, en tøjbutik, mødelokaler samt kontor for den kommunale administration for Spejdernes Lejr. På første sal bor JydskeVestkysten, Sønderborg Ugeavis og Der Nordschleswiger. 

Nikolai Dupont Heidemann har ikke et budget for flytningen.

- Vi afholder det indenfor de rammer, vi har. Men det bliver ikke et sort beløb. Vi skal ikke til at renovere men måske sætte et nyt skrivebord op hist og pist, siger han. 

 

Fakta
JydskeVestksyten, Sønderborg Ugeavis og Der Nordschleswiger flyttede ind på første sal i Det Sønderjyske Hus på Perlegade 53 for to år siden. Sønderborg Kommune er lejer af underetagen. I foråret 2016 boede Text PreviewSønderborg Turistbureau i underetagen, inden bureauet flyttede til Det Sønderjyske Hus på den anden side af gaden. Text PreviewSekretariatet for Spejdernes Lejr flyttede ind i underetagen i nr. 53 i efteråret 2016. Text Preview

Det Sønderjyske Hus har adresse i nr. 48, 50 og 52. Ud over turistbureauet er der Det Sønderjyske Køkken, Sønderborg Handel, Destination Sønderjylland, Kultur i Syd og De Frivilliges Hus. Det Sønderjyske Hus blev indviet i oktober 2016. 

 

 

 

Liv i det andet hus

Ifølge borgmester Erik Lauritzen (S) er der også problemer med arbejdsmiljøet på Perlegade 52. 

- Der kan ikke være så mange mennesker på den førstesal, uden det giver problemer, så vi var nødt til at gøre et eller andet. Det handler også om, at vi har hele tiden haft en aftale og en hensigt om, at det gamle H&M-hus skulle være et hus med liv i. Det har vi aftalt med din arbejdsgiver (JydskeVestkysten, red.), siger Erik Lauritzen. 

Han er også tilfreds med løsningen, da kulturafdelingen stadig kommer til at være tæt på turistbureauet og Sønderborg Handel, som fortsat har til huse i Det Sønderjyske Hus på den anden side af gaden. 

Kommunen flytter kulturforvaltningen efter et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce