Kinorama ser frem mod stort 2018

Kinoramaejerne er endnu ikke klar til at vise salene frem, men indretningen er i gang i disse uger. Foto: Katrine Lund Walsted

Kinorama ser frem mod stort 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kinorama åbner torsdag den 8. februar den nye biograf i Borgen. Billetsalget bød i 2017 på skuffende 88.000 billetter. I 2018 forventer biografen at sælge mellem 150.000 og 200.000 billetter.

Sønderborg: Biografejerne Per og Anitta Matthiesen har travlt i disse dage. Dagene er fyldt med byggemøder og ansættelsessamtaler. Søndag den 4. februar lukker den gamle Kinorama i Perlegade, og torsdag den 8. februar åbner Kinorama i Borgen.

På åbningsdagen bliver der vist Disneys Coco, den danske børnefilm Vitello samt animationsfilmen Hodja fra Pjort. Om aftenen er der gallapremiere på Fifty Shades Freed samt fyrværkeri fra taget på Borgen.

2017 var et dårligt filmår i Danmark, og det smittede også af på Kinorama. I 2016 blev der solgt 97.000 billetter, mens der i 2017 blev solgt 88.000 billetter.

- Sådan er det i den her branche. Når vi har de rigtige film på hylderne, så går det godt. Men vi er afhængige af, at Hollywood laver nogle gode film. 2018 bliver et kæmpe år, siger Per Matthiesen.

2018 byder nemlig på en lang stribe af film, som filmbranchen har store forventninger til. Det er film som Tomb Raider, Steven Spielbergs Ready Player One, X-Men og Far til Fire. Per Matthiesen håber på at sælge mellem 150.000 og 200.000 billetter i 2018.

Fakta
Kinorama fortsætter med seniorbio i den nye biorgraf. Desuden vil biografen starte op med babybio igen.

Forslaget til Fifty Shades Freed begynder tirsdag den 9. januar. På åbningsdagen den 8. februar er der fyrværkeri fra Borgens tag klokken 19.15.

Kinorama har lige nu tre fastansatte plus ægteparret selv. Dertil skal der ansættes cirka 20 løsarbejdere i den nye biograf. I biografen med fem sale kommer der også en café med salg af blandt andet gourmethotdogs, kaffe og kage. Med den større biograf kan Kinorama vise et større udvalg af film, samt lade filmene køre længere.

- Med tiden vil vi også vise smallere film som i Øst for Paradis. Vi vil også vise ting som formel 1, siger Per Matthiesen.

Biografen satser også på konferencer, hvor arrangører kan leje salene til foredrag. Biografen har det første arrangement i kalenderen.

Kinorama har for nylig overtaget bygningen fra håndværkerne, og snart skal salene indrettes. Udstyret bliver laserprojektorer, som giver det bedste billede, og lydsystemet Dolby Atmos 3D, hvor lyden kommer fra loftet, vægge og gulvet. Sæderne koster 12.000 kroner pr. styk og har armlæn og et lille bord til hver stol.

Kinorama ser frem mod stort 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce