Byrådet støtter kæmpe biografprojekt med 1,5 million

Sådan så biografprojektet ud, da det blev præsenteret i 2016. Illustration: Årstiderne Arkitekter

Byrådet støtter kæmpe biografprojekt med 1,5 million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et flertal i byrådet har sat 1,5 million kroner af til den nye Kinorama over tre år.

Sønderborg: Byggeriet af en af Danmarks mest moderne biografer er i fuld gang i Sønderborg midtby.

Kinorama og bygherren, Borgen A/S, bygger en biograf med fem sale og 545 sæder. Ejerkredsen bag Borgen investerer knap 50 millioner kroner, mens Kinorama køber inventar for op til 15 millioner kroner. Kinorama-ejerne har søgt kommunen om tilskud, og det har et flertal i byrådet sagt ja til under det seneste budgetforlig. Støtten er på 500.000 kroner i årene 2018, 2019 og 2020. 

Ifølge borgmester Erik Lauritzen (S) giver lovgivningen lov til at støtte kommercielle biografer. 

- Vi ser den nye, moderne biograf som en del af kulturudbuddet i Sønderborg. Så det vil vi gerne støtte, selvom man kan sige, det er en virksomhed. Det er vigtigt at støtte sådan et projekt, når nogle vil lave sådan noget i den størrelse, og det må vi ifølge reglerne godt, siger Erik Lauritzen. 

Filmloven blev ændret for tre år siden, og det begrænsede kommunerne til at kun at kunne støtte kunstbiografer. Øvrige biografer må få kommunalt tilskud ifølge EU's regler, som siger, at der må gives 200.000 euro (1,5 mio.) over en treårig periode.  

 

Ekstra penge til luksus

Den nye Kinorama i Borgen regner med at sælge mindst 150.000 billetter i året. Publikum skal komme fra Sønderjylland og Flensborg.

Det er Kinorama-ejerne Anita og Per Matthiesen, der flytter deres biograf fra Perlegade til Kastanie Allé. 

- Vi bygger en af de mest luksuriøse biografer til 65 millioner, det skal der bruges ekstra penge på, derfor har vi søgt penge. Vi får en masse folk til Sønderborg med den nye biograf, så det er vi glade for, kommunen støtter, siger Per Matthiesen.  

Går alt efter planen, åbner biografen torsdag den 8. februar lige inden skolernes vinterferie. Den bliver på 2000 kvadratmeter med fem sale på mellem 400 og 142 kvadratmeter. Den større biograf giver ejerne mulighed for at lade de større film køre længere end i dag. Der vil også blive vist flere smalle film, som der ikke er plads til i den gamle Kinorama.

Byrådet støtter kæmpe biografprojekt med 1,5 million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce