Esbjerg Havn får app i jubilæumsgave

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og forgænger Johnny Søtrup tog tirsdag formiddag plads i den varme stol foran kameraet for at give deres besyv med til den nye app, der skal gøre esbjergensere og andre nysgerrige sjæle klogere på Esbjerg Havns historie. Foto: André Thorup

Esbjerg Havn får app i jubilæumsgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny app skal gøre esbjergensere og besøgende klogere på havnen og dens historie. I app'en kan man se små videoklip, hvor prominente esbjergensere fortælle historier og anekdoter, og tirsdag var det Johnny Søtrup og Jesper Frost Rasmussens tur til at tage plads foran kameraet.

Esbjerg: Forberedelserne til sommerens store begivenhed, Tall Ships Races, er i fuld gang, og arrangørerne af sejladsen, STI, har netop været i Esbjerg for at sikre, at havn og by bliver klar inden de første skibe lægger til kaj. Men Esbjerg Kommune er ikke de eneste, der løber stærkt for at blive klar til den 18. juli.

I Havnegade er psykolog Gert Barslund, manden bag udviklervirksomheden Samrum, på trapperne med en gratis app om Esbjerg Havn. App'en guider besøgende rundt til 12 centrale områder på og omkring havnen via den indbyggede GPS i telefon eller tablet. Ved hvert stop bliver man præsenteret for tekst, billeder og video med informationer om området og dets historie.

- Man vil kunne se oversigtsbilleder af Esbjerg Havn både dengang og nu. Derudover vil der være filmede interviews med en række af de mennesker, der kender havnen og dens historie bedst, siger Gert Barslund.

Man kan blandt andre se frem til at møde Esvagt-medstifter Henning Kruse, bestyrelsesformand og stifter af Blue Water Kurt Skov, Semco Maritimes Verner Andersen, tidligere fisker Villy Trigger, folketingspolitiker Ulla Tørnæs (V), Byhistorisk Arkivs frontmand Jørgen Dieckmann Rasmussen, tidligere borgmester Johnny Søtrup (V) og borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

Støtte og indhold
App'en Esbjerg Havn udkommer med økonomisk støtte fra Hans Sme' II ApS, Esbjerg Fonden, Niels Winther & Co, Blue Water Shipping, Danske Bank Fonden og Samrum.App'en vil være tilgængelig på både mobil og tablet og indeholder information om følgende 12 områder:

Området ved Fiskerimuseet, Mennesket ved havet, Esbjerg Strand, Beddingsområdet, Fiskerihavnen, Trafikhavnen, Dokhavnen, Østre Forhavn, Englandskajen/Frankrigskajen, Fanøfærgen/Fanø, Sønderhavn (inklusiv det nye havneareal mod syd), Havnen og Byen. Områder længere mod syd og nord er ikke med i APP'en, da folkene bag projektet, synes det er vigtigt at folk kan gå rundt til alle områder i løbet af nogle timer.
Gert Barslund, tv., er manden bag
Gert Barslund, tv., er manden bag "Esbjerg Havn", en ny app om havnen og dens historie. App'en er gratis, og forventes klar til lancering under Tall Ships Races. Foto: André Thorup

Moler og millioner

De to sidstnævnte tog tirsdag formiddag plads i den varme stol foran kameraet for at give deres besyv med.

- Det er en rigtig god idé med sådan en app. Mobiltelefonen har man altid med sig i lommen, så historien om Esbjerg Havn bliver på denne måde tilgængelig for alle, siger Jesper Frost Rasmussen, der blandt andet fortalte om Landgangen og Esbjerg Strand.

- Da jeg var lille, fiskede jeg ofte med min far nede på Esbjerg Havn, men i mange år har det ikke være muligt på grund af sikkerhedsforanstaltningerne. Noget af det, jeg glæder mig til ved Esbjerg Strand, er derfor også de mange nye meter mole, fortalte han.

Mens borgmesteren stod for snakken om Esbjerg Havn i fremtiden, tog hans forgænger sig af nogle af de historiske højdepunkter. Blandt andet forhandlingerne med daværende Trafikminister Sonja Mikkelsen om købet af Esbjerg Havn.

- Vi havde forhandlet hele efteråret i 1999, og under det afsluttende telefonmøde om morgenen den 3. december, fik jeg tilføjet, at havnen lå for statens regning og risiko indtil overtagelsen i april 2000. Det gik Sonja Mikkelsen med til, og det var jeg glad for få timer senere, da orkanen ramte. Inden dagen var omme, var der sket skader på Esbjerg Havn for 15 millioner kroner, mindes Johnny Søtrup.

Dansk, engelsk og tysk

Efter 24 år i borgmesterkæden ser han frem til at kunne nyde Tall Ships Races som gæst og til at bruge Gert Barslund app, der kort og godt får navnet "Esbjerg Havn".

- App'en vil helt sikkert glæde mange af byens gæster, men mon ikke også esbjergenserne selv kunne have lyst til at lære mere om den 150 år gamle havn, siger Johnny Søtrup, der lagde hjem og sofa til interviewet.

App'en udvikles som en gave til Esbjerg by med økonomisk støtte fra fonde, og Gert Barslund og resten af holdet fra Samrum planlægger at have app'en klar inden Tall Ships Races i midten af juli.

- I første omgang udkommer app'en på dansk, men på sigt håber jeg at også at kunne tilbyde tyske og engelske guides. Det afhænger lidt af, hvor mange midler jeg kan skaffe. Vi må se, siger Gert Barslund.

Esbjerg Havn får app i jubilæumsgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce