Ida Jessen overrasker og bevæger

Ida Jessen slår med "En ny tid" sit navn fast som en af de helt store danske digtere.
Foto: Scanpix

Ida Jessen overrasker og bevæger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ida Jessen skriver sig ind som en af Danmarks store digtere med sin ny roman - en formidabel fortælling om en kvindes frigørelse og hjælpeløshedens sejr.

At skrive om fødebyen og dens mennesker kan have en særlig tillokkelse for en digter, og Ida Jessen er ingen undtagelse, selv om hun forlod Thyregod som stor pige, voksede op i Gram og havde sin ungdom i Sønderjylland.

Det er klangen af Thyregod, der driver værket som hjertets slag på godt og ondt i romanen "En ny tid", hvormed hun slår sit navn fast som en af de helt store danske digtere. "En ny tid" er en formidabel roman.

Ida Jessen spejler og slører kendsgerninger fra Thyregod i sin historie, som udspiller sig i begyndelsen af det forrige århundred, da frøken Høy kommer til Thyregod, og hun opsluges af sit nye liv. Godt 20 år senere ligger hendes mand, distriktslæge Bagge, for døden, og da

begynder hendes kamp for at finde en mening med livet i en søgen efter en kærlighed, hun aldrig før har oplevet.

Det er overraskende, stærkt og bevægende.

Ida Jessen skriver den fineste prosa - sart, poetisk og helt ind til benet som selve livet, hvor dyr og træer trækker vejret, og menneskene ånder og slås med hinandens fordomme i fastlåste positioner. Og når livet vinder i romanen, er det ikke i kraft af anerkendt styrke, men hjælpeløshedens sejr, der viser sig som en kunstnerisk opstandelse, hvor en kvinde - den lille frøken Høy - undertrykt i en menneskealder af en egensindig, selvrådende mand, kommer til sig selv, gør sig fri og bliver menneske.

Ida Jessen overrasker og bevæger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce