Fem af de nyeste og fineste bøger til de små


Fem af de nyeste og fineste bøger til de små

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klassiske børnebøger genudgives løbende. Som Halfdan Rasmussens børnerim illustreret af Ib Spang Olsen, hvor Gyldendal her i april er udkommet med anden samling, som hedder "Abrakadabra". Forlaget har også samlet fire af "Hej Kaj"-historierne af Mats Letén i en fin nyudgivelse. Men samtidig vrimler det med nye historier til børnene. Her er fem fine af de danske:

1 Tabermusen

Musen Tim har en lang hale, og det har de andre mus i skolen ikke. Og Tim er også lidt bange for vand. Hverdagseventyret "Tabermusen" er fortalt af Mette Egelund Olsen fra Aarhus og illustreret af Lea Letén. Farverne er retro på gulnet papir, og det samlede indtryk er både rørende og morsomt. Udkommet på forlaget Vild Maskine.

2 Nunu

Lea Letén har også illustreret "Nunu og veninder", som er en varmhjertet bog på vers - om venskaber, familie og livsglæde - skrevet af Anne Prytz Schaldemose for de fem-ni-årige. Når man læser op på vers, får historierne musikalitet: "Mor pakker sammen/og kysser på panden/ si'r de er rige/at have hinanden". Udkommer 3. maj på Høst & Søn.

3 Kødbensgravemaskinen

Anders Breghhøi har skrevet og illustreret mere end 100 billedbøger og har modtaget flere priser - bl.a. Blixenprisen for sin første bog om Mis og Mus. Nu er de sjove hovedpersoner tilbage i "Kødbensgravemaskinen, en strikket hue og And", og som sædvanlig kæmper de med at opfinde ting og sager. Bogen er spækket med detaljer at gå på opdagelse i. Udkommet på Gyldendal.

4 Ritas soveben

"Ritas soveben" er en sød og lun historie om puttetid, der har det med at forvandle sig til legetid. Bogen, som er udkommet på Vild Maskine, er tegnet og fortalt af Arko Højholt, og stilen er som Rita: legende og let. Alligevel formår den at tilføre eftertanke til særligt sin voksne oplæser.

5 Bjørnebarn

Gro har en bjørn inden i sig, og den brøler, når Gro bliver drillet, eller forældrene skændes. Den alvorlige "Bjørnebarn" er tegnet og fortalt af Ane Bjørn, hvis personer effektfuldt er holdt i sort-hvid placeret i et eventyrligt og nordisk efterårs- og vinterunivers. Udkommet på Høst & Søn.

Fem af de nyeste og fineste bøger til de små

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce