Vagtchef om seriehærværk: - Nu er det rigtig alvorligt og dyrt

Hærværket mod biler i Sønderjylland fortsætter. Her er det et billede fra Aabenraa, hvor antallet af biler, der har fået knust ruder, nu er over 30. Foto: Lars Grubak

Vagtchef om seriehærværk: - Nu er det rigtig alvorligt og dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natten til tirsdag blev adskillige biler udsat for omfattende hærværk i Sønderjylland. I Aabenraa blev 10 biler blandt andet smadret ved kommunens jobcenter, og i Sønderborg gik det ud over hjemmeplejefirmaet Danske Diakon, der fik smadret bilruder i 12 biler.

- Det er faktisk samme modus, som vi oplevede i weekenden og i sidste uge i henholdsvis Haderslev, Aabenraa og Sønderborg kommuner, hvor der også var virkelig mange tilfælde. Så der har nu været tre serier af hærværk, som vi kæder sammen - det er pludselig rigtig mange sager. Det er også rigtig mange penge, det drejer sig om, for det er groft hærværk, og det vil blive straffet derefter, lyder det fra vicepolitiinspektør Preben Westh, der er områdeleder for Områdecenter Syd ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det modus - eller den fremgangsmåde, som Preben Westh taler om, er, at hærværket alle steder er begået ved hjælp af en softgun pistol ladt med stålkugler.

- Vi har desværre ikke fundet pistolen endnu, men vi har fundet de stålkugler, der er blevet brugt. Det er heldigvis ikke gået galt, men det kan gå galt, og de er faktisk rigtig farlige, hvis der er personer i nærheden, så det skal stoppes. Derfor vil vi rigtig gerne have hjælp fra eventuelle vidner, siger Preben Westh.

Han indrømmer, at de selvfølgelig ikke med sikkerhed kan sige, om det er samme gerningsmænd, da der også kan være flere, der har en softgun med stålkugler, men politiet er af den opfattelse, at man arbejder med den samme personkreds.

Mørk bil

Politiet har allerede hørt fra vidner efter hærværksepisoderne i sidste uge, hvor der også blev efterlyst vidner. Blandt andet er en mørk bil set køre rundt i de områder, hvor hærværket har fundet sted.

- Det er vi ved at kigge nærmere på. Vi har indsnævret det til en række biler, men måske har nogen set nummerpladen? Vi håber lidt, at den massive pressedækning kan hjælpe os lidt, efter alle de adresser, der har været udsat for hærværk i nat. De var også på spil ved for eksempel Sønderborg Sygehus, på Skolevænget i Aabenraa og ved Felsted Skole, fortæller Preben Westh.

Politiet vil også bruge noget tid på at kigge kameraovervågning fra gerningsstederne igennem, i håb om at gerningsmændene er kommet tæt nok på til en identifikation.

- Vi har også nogle spor at gå efter, men jo før vi finder ud af hvem det er, jo bedre, så vi kan få det stoppet. Så vi vil rigtig gerne have hjælp, siger Preben Westh.

Hvis man har et tip til politiet, kan de kontaktes på telefon 1-1-4.

Vagtchef om seriehærværk: - Nu er det rigtig alvorligt og dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce