Politiet så mønster i terrorbrande


Politiet så mønster i terrorbrande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem mænd tiltalt for terror har en lang række brandattentater på samvittigheden. Politiet blev ledt på spor af dem i december 2010.

Fem mænd i alderen 21-24 år sidder lige nu varetægtsfængslet for at have forøvet 11 brandattentater i Storkøbenhavn samt et attentat mod en bank i Odense. Rigsadvokaten har fredag meddelt, at man har rejst terrortiltale mod dem for at have påsat og planlagt brandene.

Det drejer sig blandt andet om brandattentatet mod Politiskolen 14. maj 2010, hvor der blev sat ild til flere køretøjer, brandattentatet mod Politiets Efterretningstjeneste 8. december 2010, hvor der blev kastet molotovcocktaillignende genstande ind i en bygning og brandattentatet mod den græske ambassade 6. april 2011, hvor der blev sat ild til en dør.

Københavns Politi oplyser i en redegørelse for politiets virksomhed i 2011, at man oplevede et »lille gennembrud« i sagen i december 2010:

-... da det viste sig, at der var flere gennemgående træk i de attentater, der indtil da var gennemført mod institutioner i København, Nordsjælland og Københavns Vestegn.«

Efter yderligere to brandattentater i januar 2011 samlede politiet en gruppe med deltagere fra Politiets Efterretningstjeneste, Kriminalteknisk Center og de berørte politikredse.

- Gennembruddet kom, da der tilgik oplysninger om, hvem der kunne stå bag forbrydelserne. Målrettet efterforskning mod gruppen blev iværksat, og denne førte til anholdelsen af fire personer den 26. april 2011, da de blev anholdt på fersk gerning, mens de var i færd med at forøve et brandattentat mod Politiskolen i Brøndby, står der i politiets redegørelse.

Den femte mand blev anholdt senere.

De fem mænd deltog ifølge Rigsadvokaten i forskelligt omfang i brandene. Det er anklagemyndighedens opfattelse, at de alle havde forsæt til at »skræmme en befolkning i alvorlig grad« samt til at »destabilisere eller ødelægge et lands grundlæggende politiske, forfatningsmæssige, økonomiske eller samfundsmæssige strukturer.«

Justitsministeren har tiltrådt Rigsadvokatens indstilling om, at der rejses tiltale mod de fem for terrorhandlinger efter straffelovens § 114. Straffesagen vil blive behandlet ved Københavns Byret som en nævningesag. Straffesagen forventes at begynde i oktober 2012.

Politiet så mønster i terrorbrande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce