Hovedvidne ændrer forklaring i penis-sagen


Hovedvidne ændrer forklaring i penis-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 46-årig kvinde blev flere gange formanet af retsformanden, fordi hun ændrede forklaring til fordel for sine familiemedlemmer.

Sønderborg: Retsformand Leon Fredgaard var på tredjedagen af den omfattende penis-sag fra Tinglev ved at tabe tålmodigheden med hovedvidnet - en 46-årig afghansk kvinde, da hun sad ansigt til ansigt med de fire tiltalte - en eksmand, en bror, en datter og en svigersøn.

De er tiltalt for vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter ved den 1. maj i år kort før klokken 19.00 at have overfaldet hendes nye ven - en 44-årig mand - med slag og spark i hovedet på kroppen og på kønsdelene. Efter overfaldet stod manden i sine shorts med blodet løbene ned af benene. Efter anklagemyndighedens opfattelse er manden blevet skåret med en kniv ved penis, så huden er løsenet og gledet op.

I flere politiafhøringer har den 46-årige kvinde blandt andet forklaret om voldsbataljen i hendes baghave i Tinglev, men ved domsmandssagen ændrede hun så meget på sine tidligere forklaringer, at de ikke belastede hendes familiemedlemmer.

- Det er nu fjerde gang i dag, jeg gentager, at du vidner under straffeansvar. Du har haft tolk under politiafhøringerne, og du har underskrevet rapporterne, formanede retsformanden den 46-årige kvinde.

Kvinden har blandt fortalt politiet, at to af hendes familiemedlemmer havde sagt, at de ville slå hendes nye ven ihjel, uanset hvor han var henne.

Ændrede forklaring

Det ændrede kvinden til, at det var noget, hun havde fundet på, fordi hun mente, at familiemedlemmerne skulle have en form for straf.

Kvinden har også til politirapporten forklaret, at hun havde set svigersønnen i haven med handsker og en kniv i hånden. Det ændrede hun så til, da hun så blodet, at der måtte være en kniv indblandet.

Anklager Britt Ankersø ville gerne høre, om hun havde haft andre familiemedlemmer på besøg siden voldsbataljen i maj, hvor de fire tiltalte har siddet varetægtsfængslet. Hun havde ikke haft besøg.

- Har nogen forsøgt at påvirke din forklaring, spurgte anklageren. Det benægtede den 46-årige kvinde.

Anklageren ville også gerne vide, om kvinden havde en idé om, hvordan den alvorlige skade var opstået med hendes vens penis.

Trak i penis

- Jeg tror ikke, at der har været en kniv indblandet, men en har trukket så hårdt i penis, at huden er bristet, var hendes teori.

Hun var i retsmøde heller ikke sikker på, at svigersønnen havde en plastikhandske på. Dem som hænger ved benzintanke eller bruges i bageriafdelinger i varehuse. Dem bruger han, når han hjælper sin svigermor i haven.

En politihund har fundet en plastikhandske i haven med dna fra svigersønnen på indersiden og dna på oversiden fra offeret.

De tre forsvarsadvokater, Lars Thousig, Jørn B. Svandberg, Morten Wosylus Kamp og JydskeVeskysten har endnu ikke fået svar fra Vestre Landsret på deres kæremål fra fredagens retsmøde, hvor domsmandsretten lukkede dørene for offentligheden ved afhøringen af det 44-årige offer.

Retssagen fortsætter i dag, hvor der var planlagt dom, men tiden er skredet så meget, at der skal tages flere dage i brug.

Hovedvidne ændrer forklaring i penis-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce