Dommen falder i dag: 35-årig risikerer at blive dømt til forvaring

Onsdag eftermiddag afsiger Retten i Svendborg dom i sagen mod en 35-årig mand, som er tiltalt for blandt andet vold, voldtægtsforsøg, flere voldtægter, trusler og tvang. Arkivfoto: Michael Bager.

Dommen falder i dag: 35-årig risikerer at blive dømt til forvaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retten sætter onsdag eftermiddag punktum for en omfattende sag om adskillige voldtægter og andre overgreb, som en 35-årig mand er tiltalt for. Den tiltalte stammer fra Aarhus og har boet i blandt andet Kolding og Odense.

Svendborg: Det kan ende med en forvaringsdom, når Retten i Svendborg onsdag eftermiddag fælder dom i sagen mod en 35-årig mand, som er tiltalt for overgreb på otte kvinder - foruden kidnapning, tyverier, trusler mod politiet og narkohandel. Blandt meget andet.

Sagen mod den 35-årige blev indledt 27. september med afhøringer af den tiltalte, som stammer fra Aarhus og har boet i blandt andet Kolding og Odense. I løbet af sagen har de otte kvinder, som manden er tiltalt for at have forgrebet sig på, vidnet i retten for lukkede døre.

Manden er blandt andet tiltalt for at have begået fem voldtægter og flere forsøg på voldtægt samt både vold og tvang. Det var en anmeldelse fra to kvinder, som skal være blevet udsat for flere overgreb natten til 4. august sidste år på en adresse i Stenstrup, som satte sagen i gang - og det er derfor, sagen har kørt ved Retten i Svendborg.

Den 35-årige har nægtet sig skyldig i en anklage om vold mod en ekskæreste og hendes far i Kolding, og han har nægtet sig skyldig i alle tiltaler om seksuelle overgreb - det seksuelle samkvem har været frivilligt, er hans forklaring.

Han har erkendt enkelte overtrædelser af færdselsloven.

Anklagemyndigheden vurderer på baggrund af en retspsykiatrisk undersøgelse af manden, at han er så farlig, at han bør idømmes forvaring. Det er en tidsubestemt straf. Manden lider blandt andet af ansvarsfornægtelse og har ikke selverkendelse nok til at forstå, at han er farlig, konkluderer undersøgelse. Hvis manden ikke kan idømmes forvaring, ønsker anklager Stephanie Reby en straf på 10 års fængsel.

Mandens forsvarer, Anders Boelskifte, har under sagen forklaret, at det i hvert eneste tilfælde, hvor hans klient er tiltalt for eksempelvis vold, voldtægt og blufærdighedskrænkelse, er påstand mod påstand.

Han har fremhævet, at flere af sagerne er blevet henlagt for flere år siden, fordi de ikke kunne bevises.

Dommen falder i dag: 35-årig risikerer at blive dømt til forvaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce