Børnemishandling: Frifindelse af mor står ved magt

Retten i Sønderborg. Arkivfoto

Børnemishandling: Frifindelse af mor står ved magt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens sagen mod en 50-årig stedfar, der er dømt for systematisk afstraffelse og mishandling af tre børn skal gå om, slipper børnenes biologiske mor for yderligere tiltale. Hendes frifindelse i byretten er ikke blevet anket.

TØNDER: Mens en 50-årig stedfar får sin sag og dom på 10 måneders fængsel prøvet ved Vestre Landsret, slipper hans 48-årige ægtefælle for yderligere tiltale i den opsigtsvækkende sag om mishandling af tre børn i et hjem på Skærbæk-egnen.

Mens stedfaderen blandt andet blev dømt for, hvad retten vurderede til at være "systematisk og ofte velovervejet" afstraffelse og mishandling, blev hustruen og børnenes biologiske mor frifundet for både medvirken til volden og i enkelte tilfælde også egne overgreb. Denne frifindelse i byretten står ved magt.

- Vi har ikke anket frifindelsen. Men vi har for hans vedkommende anket til skærpelse og til domfældelse i de forhold, som han i byretten blev frifundet for, siger senioranklager ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Britt Ankersø.

Ny sag

Overgrebene på børnene fandt sted i perioden fra 2008 og frem til sidste sommer, mens familien boede på Skærbæk-egnen. Familien var medlem af Jehovas Vidner. De tre børn, sagen handler om, er i dag 24, 21 og 20 år. Sagen kom først til myndighedernes og politiets kendskab, efter at børnene havde brudt med trosfællesskabet og anmeldte sagen sidste sommer. Det resulterede blandt andet i, at deres yngste bror, der som eneste boede hos forældrene, blev tvangsfjernet.

Stedfaderen har under hele sagen nægtet sig skyldig og siden anket dommen på 10 måneders fængsel. Efter byrettens afgørelse har han også skiftet forsvarsadvokat.

Ankesagen ved landsretten er endnu ikke berammet.

Børnemishandling: Frifindelse af mor står ved magt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce