Vognmand idømt kæmpebøde efter gentagende snyd med hastighedsbegrænsning

I alt var både vognmanden og chaufføren anklaget i 40 forhold. Flere af forholdene stammede dog fra samme dag. Arkivfoto

Vognmand idømt kæmpebøde efter gentagende snyd med hastighedsbegrænsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vognmanden blev dømt som ansvarlig for, at en chauffør gentagende gange manipulerede med lastbilens takograf og hastighedsbegrænser. Manipulationen er sket ved hjælp af en fjernbetjening.

Kolding: En bulgarsk vognmand blev tirsdag idømt en bøde på 300.000 kroner, efter Retten i Kolding afgjorde, at vognmanden har været ansvarlig for, at en af hans chauffører gentagende gange har manipuleret med sin lastbils takograf og hastighedsbegrænser.

Overtrædelserne blev opdaget ved en aktion på Sønderjyske Motorvej ved Kolding.

Hverken vognmanden eller chaufføren, der er 37 år og kommer fra Bulgarien, mødte op i retten. Vognmanden fik en såkaldt udeblivelsesdom, mens dommen over chaufføren bliver afsagt på tirsdag.

Anklageskriftet mod de to mænd var fyldige, idet de begge bestod af 40 forhold. I hvert af de 40 punkter stod det beskrevet, at der var blevet manipuleret med enten hastighedsbegrænsningen eller den såkaldte takograf.

Takografen bruges til at registrere oplysninger om køretøjets og førerens aktiviteter som for eksempel køretider.

"(Den 37-årige chauffør, red.) har ført lastbil ad en ukendt strækning, selv om lastbilen ikke var i lovlig stand, idet der var foretaget uautoriseret indgreb i hastighedsbegrænseren, hvilket medførte, at hastigheden kunne overskride 90 kilometer i timen," lød det i flere af anklagepunkterne.

Fjernbetjening

Pernille Moesborg, der var anklager i sagen, forklarer efter sagens afslutning, at der var blevet lavet en teknisk anordning, således at chaufføren kunne slå takografen fra ved hjælp af en fjernbetjening.

- Når chaufføren så trykkede på fjernbetjeningen, stod takografen på hvil, selvom lastbilen kunne køre, og hastighedsbegrænseren var sat ud af drift. Vi ser flere forskellige måder, der bliver manipuleret på, men det er ikke et ukendt fænomen, det her, siger Pernille Moesborg.

Størstedelen af overtrædelserne i anklagepunkterne stammer fra januar 2018. Perioden strækker sig fra 14. januar 2018 til 7. februar samme år. Det fremgår ikke præcist af anklagepunkterne, hvorhenne manipulationen er sket, blot at det er sket inden for "fællesskabets område".

Vognmand idømt kæmpebøde efter gentagende snyd med hastighedsbegrænsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce