Valgfag er på menuen om aftenen: Nu kan skoleelever gå i skole efter aftensmaden

Afdelingsleder på ungdomsskolen i Kolding, Morten Schlægelberger, er glad for, at eleverne på de skoler, der lod deres unge vælge et valgfag på ungdomsskolen, har søgt dertil i stor stil. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Valgfag er på menuen om aftenen: Nu kan skoleelever gå i skole efter aftensmaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som noget helt nyt kan elever i 7.-9. klasse på en del af Koldings folkeskoler nu vælge at tage deres valgfag på ungdomsskolen og følge et fag om aftenen i stedet for i dagtimerne.

Kolding: Elever i de ældste klasser på Koldings skoler behøver ikke længere at klare al deres undervisning i dagtimerne.

Fra i år udbyder ungdomsskolen i Kolding nemlig en lang række valgfag til eleverne i 7.-9. klasse, og i alt seks almenskoler og tre specialcentre har sagt ja tak til at være med i ordningen og tilbyde deres elever denne mulighed.

I sidste uge var der debut for valgfagene på ungdomsskolen, og i alt 280 folkeskoleelever har meldt sig til et af valgfagene.

- Det er fremragende og flere, end vi havde håbet på, siger afdelingsleder på ungdomsskolen, Morten Schlægelberger.

De skoler, der har sagt ja til, at deres elever kan følge et valgfag på ungdomsskolen, tilbyder også selv en række valgfag, og så har der ellers været frit valg for eleverne.

Valgfagene
Der bliver ført fremmødestatistik for valgfagseleverne på ungdomsskolen. Udebliver man uden afbud, kontakter ungdomsskolen elevens forældre.Hver uge får hver eneste elevs folkeskole besked om, hvorvidt eleven har været til ugens valgsfagsundervisning, og om vedkommende havde meldt afbud, hvis han eller hun ikke kom.

Valgfagseleverne kan få deres fag skrevet på deres afgangsbevis efter 9. klasse.

Ide på vælgermøde

Blandt de valgfag, som eleverne har kunnet lade pilen pege på hos ungdomsskolen, er for eksempel lystfiskeri, spansk, e-sport, tegning og maleri, foto og billedbehandling, robotteknologi, 3d-design, jagttegn og dykkerbevis.

Ideen til også at udbyde valgfag kom efter et stort vælgermøde for unge mennesker før sidste års kommunalvalg. Her gav flere unge deltagere udtryk for, at de fandt skoledagene meget lange og ufleksible. Det fik nogle politikere til at bede om ungdomsskolens bud på, hvordan man kunne komme de unge i møde.

- Vi forsøger at lave nogle fag, som man ikke laver på folkeskolerne. Vi kan tilbyde noget andet, fordi vi enten har nogle faglokaler, de ikke har som for eksempel et motorværksted, eller vi har nogle ansatte med andre kvalifikationer, og vi har en mulighed for, at de ikke behøver at være lærere. Vi kan godt have en mekaniker til at undervise i motorværkstedet eller en cand. mag. i spansk, fortæller Morten Schlægelberger.

Nogle af de mest populære valgfag er e-sport, foto og billedbehandling og motorlære.

Alle valgfag er godkendt af Kolding Kommunes børne- og uddannelsesforvaltning.

Valgfag er på menuen om aftenen: Nu kan skoleelever gå i skole efter aftensmaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce