Unge vil gerne mødes uden voksne: Nu får de en container som tilholdssted

I sommer havde nogle unge selv bygget et slags skur på de gamle tennisbaner i Christiansfeld. Flere beboere i byen har dog kritiseret de unge for at efterlade alt for meget ro og uorden, ligesom der har været en vis bekymring for, om der blev røget for eksempel hash blandt de unge ved tennisbanerne. Arkivfoto: Lotte Højstrøm

Unge vil gerne mødes uden voksne: Nu får de en container som tilholdssted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den gruppe unge, der i flere måneder blandt andet har holdt til ved de gamle tennisbane i Christiansfeld, får nu en container til rådighed, hvor de kan mødes i tørvejr og varme. Udvalgsformand forventer, at de unge lever op til deres ansvar.

Christiansfeld: Efter masser af debat og bevågenhed om de unge i Christiansfeld, der igennem måneder har holdt til ved de gamle tennisbaner i byen, er der nu en midlertidig løsning på vej, så de unge kan mødes i tørvejr og også holde varmen, når de hænger ud sammen.

Medlemmerne af lokaldemokratiudvalget har besluttet, at der i det nye år bliver sat en container op ved tennisbanerne, som de unge kan bruge som tilholdssted. Dermed kan de få ly for regn, og containeren vil også blive varmet op.

Løsningen med en container kommer efter dialog med de unge, der gerne vil have et sted at mødes, hvor der ikke er voksne omkring dem hele tiden. Desuden er de unge og hvilke muligheder, der skal være for dem, blevet diskuteret på et borgermøde i november.

Containeren bliver sat op i regi af den kommunale ungdomsskole.

Containerens økonomi
Lokaldemokratiudvalget rykker rundt med nogle midler for at skaffe penge til containeren, som kommer til at høre under ungdomsskolen.Udvalget tager i første omgang 45.000 kroner, som var sat til legepladsformål i Christiansfeld i år, og bruger på containeren.

Til gengæld har udvalget givet Forum Christiansfeld forhåndstilsagn om i 2019 at give 45.000 kroner fra Centerbypuljen til legepladsformål i byen.

Opsyn med de unge

Lokaldemokratiudvalgets formand Ole Alsted (V) ser containeren som et forsøg, men han forventer samtidig, at det bliver en succes at tilbyde de unge den som opholdssted. Han peger desuden på, at man med containeren fremover har et midlertidigt tilbud til grupper af unge rundt i kommunen, der for en periode mangler et tilholdssted.

- De unge har fortalt, at de synes, det vil være fedt med en container eller en hytte. De skal selv være med til at indrette den og have ansvar for at holde det pænt og ordentligt. Vi skal kunne se, at de er deres ansvar voksent, og at det for eksempel ikke flyder med skrald. De har selv været med til at udforme nogle spilleregler for brug af containeren, og jeg tror virkelig på det her, fortæller Ole Alsted.

De unge får selv udleveret en nøgle til containeren, og så vil man fra kommunens side sørge for, at der af og til vil være lidt opsyn med de unge. Allerede i dag har både en opsøgende medarbejder ved Ungekontakten og ansatte ved ungdomsskolens ungdomsklub i byen god kontakt med de unge, og det samme har den lokale betjent i Christiansfeld.

Spørg om hjælp

- Jeg håber, at vi om et halvt år eller et år kan se, at det er et sted, de unge bruger, og at de har styr på det. Det er helt naturligt, at der er en lille gruppe unge, der i en periode synes, at de har brug for at være sammen uden voksenindblanding, siger Ole Alsted.

Hvad vil du sige til de voksne i Christiansfeld, der er bekymrede for, hvad de unge laver, og for hvilken indflydelse, de har på andre unge?

- De her unge er jo udenfor alligevel. De har jo også holdt til i Comeniushaven. Nu afgrænser vi det og sørger for ordnede forhold for dem, siger Ole Alsted.

Hvilke gode råd vil du give de unge, der skal bruge containeren?

- Brug den ordentligt. Og sig det til en voksen, hvis der kommer nogen, der ikke er ordentlige, og hvor man ikke selv kan håndtere situationen, siger Ole Alsted.

Unge vil gerne mødes uden voksne: Nu får de en container som tilholdssted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce