Udskældt biogasanlæg lander i industrikvarter

Det store biogasanlæg bliver ikke placeret ved Dons Landevej alligevel, tyder alt på. Arkivfoto: Kim Rune

Udskældt biogasanlæg lander i industrikvarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerne i og omkring Dons, Almind, Viuf og Ågård kan ånde lette op. Nu peger Kolding Kommune på en placering i industrikvarteret ved Venusvej - så sådan bliver det, forudser udvalgsformand Birgitte Kragh (V).

Kolding: Så kan borgerne i og omkring Dons, Almind, Viuf og Ågård i den sydlige del af Vejle Kommune ånde lettet op.

Deres kamp for at forhindre et stort biogasanlæg ved Dons Landevej ser nemlig ud til at lykkes. Nu tyder alt på, at anlægget i stedet lander på Venusvej i Koldings nordlige industrikvarter.

Den nye placeringsmulighed er dukket op, efter at borgmester Jørn Pedersen (V) i maj fik sat en undersøgelse af mulige, alternative placeringer i værk. Det gjorde han på baggrund af de mange bekymringer og den store kritik, som placeringen på et privatejet areal i Dons har ført med sig.

Og nu har screeningen har altså vist, at der er alternative placeringsmuligheder til den placering i Dons, hvor energiselskabet Nature Energy har søgt om lov til at bygge sit anlæg.

Nature Energy
Nature Energy er ejet af de otte fynske kommuner og hed tidligere Naturgas Fyn. Selskabet bidrager til en grøn omstilling af gasnettet ved at bygge biogasanlæg i hele landet. På den måde fortrænges den fossile naturgas. Selskabet ejer som regel 51 procent af aktierne i biogasselskaberne, mens leverandørerne til de enkelte anlæg - typisk lokale landmænd - ejer resten.Anlægget i Kolding kommer til at producere 17,5 mio. kubikmeter klimavenligt biogas - nok til at opvarme 10.000 almindelige husstande.

Hurtigt i gang

Politikerne i plan-, miljø- og boligudvalget får forelagt de tre alternativer på et ekstraordinært møde på tirsdag. Her vil by- og udviklingsforvaltningen forklare, hvorfor man mener, at et areal nord for Venusvej er bedst. Det hænger sammen med, at det er optimalt set i forhold til blandt andet afstand til boliger, samlet bebyggelse og vejadgang.

Desuden er der lagt vægt på, at Nature Energy ønsker en placering umiddelbart nord for Kolding, fordi det giver god adgang til transport i alle retninger - og fordi det er mest hensigtsmæssigt i forhold til, hvor leverandørerne til biogasanlægget bor.

Udvalgsformand Birgitte Kragh (V) er glad for, at den nye placering er fundet.

- Det synes jeg godt om, så talen nu kan begynde at dreje sig fra at handle om uhensigtsmæssigheder ved beliggenheden i Dons til fordelene ved et biogasanlæg i form af grøn energi og mange nye arbejdspladser, siger hun.

Hun forventer, at der er politisk enighed om at pege på den nye placering på mødet på tirsdag, så Kolding Kommune hurtigt kan komme i gang med det nødvendige planlægningsarbejde, såfremt Nature Energy siger ja til den nye placering.

Det er Kolding Kommune, der ejer grunden, som Nature Energy skal købe.

Udskældt biogasanlæg lander i industrikvarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce