Tvillingeforældre får forspring: Kan skrive børn op til pasning før fødslen

Kristina Jørgensen (DF) er formand for børne- og uddannelsesudvalget og forventer, at det nu bliver nemmere for tvillingeforældre at få plads i samme vuggestue til deres tvillinger. Foto: Martin Ravn

Tvillingeforældre får forspring: Kan skrive børn op til pasning før fødslen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre, der venter tvillinger, kan fremover allerede skrive deres børn op til en pasningsplads, mens moren stadig er gravid. Det skal gøre det lettere at skaffe plads til tvillingerne i samme institution.

Kolding: Det skal gøres nemmere for forældre til tvillinger at få plads til børnene i samme daginstitution i Kolding, så de ikke skal afleveres og hentes flere forskellige steder.

Derfor har politikerne i børne- og uddannelsesudvalget besluttet, at kommende tvillingeforældre fremover får et forspring til forældre, der kun venter ét barn, når de skal finde en daginstitutionsplads,

I dag er reglerne for alle vordende forældre i Kolding - uanset om det er et eller flere børn, de venter - at de først kan skrive deres barn op til en pasningsplads, når barnet er født, og det har fået et cpr-nummer.

Disse regler gør det ekstra svært for nybagte forældre til tvillinger, da det ikke er så let at finde to ledige pladser i samme daginstitution.

Derfor bliver det nu sådan i Kolding, at man, hvis man venter tvillinger, kan få hjælp hos kommunens pladsanvisning til at booke en plads i en daginstitution til begge børn i samme daginstitution allerede seks måneder før forventet termin.

Man skal dog ved besøget på pladsanvisningen fremvise dokumentation for den forestående tvillingefødsel i form af et scanningsbillede.

Vi har en konkret forventning om, at det bliver lettere
Kristina Jørgensen (DF)

Forventning fra politikerne

- Vi håber, at det giver dem en bedre chance for at finde to pladser samme sted, og vi har en konkret forventning om, at det bliver lettere, siger formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Kristina Jørgensen (DF).

Der bliver født cirka 20 tvillinge-par i Kolding om året.

I forbindelse ændringen af reglen for kommende tvillingeforældre har man også overvejet en række andre ændringer omkring bookningen af pasningspladser. Politikerne blev præsenteret for en stribe andre dilemmaer og udfordringer, som alle har udgangspunkt i henvendelser fra borgere eller klager over systemet.

Kristina Jørgensen oplyser dog, at man ikke har valgt at foretage nogle ændringer andet end omkring pasningspladser til tvillinger.

Tvillingeforældre får forspring: Kan skrive børn op til pasning før fødslen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce