Truckbeviser og buskørekort har fået 127 ledige i job

Jobcenter Kolding har i år brugt 4,5 millioner kroner på uddannelse og opkvalificering af ledige. Den indsats har foreløbig fået 127 ledige i job. John Wissing her fik job som chauffør efter seks ugers efteruddannelse. Foto: Lena Juul

Truckbeviser og buskørekort har fået 127 ledige i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et truckcertifikat kan være vejen fra ledighed til job. Kolding har sat turbo på opkvalificeringen af ledige til fordel for den ledige, virksomhederne og kommunekassen.

Kolding: Jobcenter Kolding har i år brugt omkring 4,5 millioner kroner på at efteruddanne og opkvalificere ledige.

325 ledige har dygtiggjort sig, at det har foreløbig resulteret i job til 127 af dem. Det svarer til cirka 40 procent.

- Det er et rigtig flot resultat, og vi ved, at flere af de 325 vil komme i job. Ofte er det sådan, at hvis vi investerer lidt i de ledige, så får vi rigtig meget igen. Derfor er den her indsats så vigtig, siger Mette Balsby (V), der er formand for Kolding Kommunes arbejdsmarkedsudvalg.

Jobcenter Kolding har øget sit fokus på uddannelse og opkvalificering, fordi lokale virksomheder mangler arbejdskraft.

- Vi har arbejdet med området længe, men her i år har vi sat turbo på, uddyber hun.

Når ledige skal på efteruddannelse sker det typisk, fordi en virksomhed efterspørger konkrete kompetencer. Det var for eksempel tilfældet, da jobcentret hjalp med af skaffe kvalificeret arbejdskraft til YouSees callcenter i Kolding, eller som et generelt uddannelsesløft, så den ledige bliver bedre kvalificeret til at få et job inden for brancher, hvor der mangler arbejdskraft. Uddannelsesforløbene varer typisk seks uger.

- En succeshistorie var, dengang vi gik sammen med andre kommuner om et kursus, hvor den ledige kunne tage buskørekort. 16 blev optaget. 15 gennemførte, og alle 15 kom ud i job. Vi ved også, at et truckcertifikat kan gøre en forskel, for vi ser typisk, at folk bliver sorteret fra, hvis de ikke har det, forklarer Mette Balsby.

Indsatsen
Frem til slutningen af september har 295 ledige borgere været igennem et uddannelsesforløb. Foreløbig er 115 kommet i job.Frem til slutningen af september har 30 borgere været igennem et opkvalificeringsforløb, efter en virksomhed efterspurgte arbejdskraft hos Jobcenter Kolding. Foreløbig er 12 af dem kommet i job.

Jobcenter Kolding har investeret  4,5 millioner kroner i at få de 325 borgere ud på arbejdsmarkedet.

Kolding Kommune søger gerne penge til uddannelse og opkvalificering af ledige fra forskellige puljer. Alternativt betaler kommunen selv, og erfaringen viser, at den investering hurtigt tjener sig hjem.

Indsatsen fortsætter

Det er typisk ledige, der har været uden job mere end tre måneder, der bliver uddannet.

- De fleste ledige kommer i beskæftigelse igen i løbet af tre måneder, så dem bruger vi ikke så meget krudt på, det klarer de selv. Når man kommer ud over den første tid, og det nye job ikke er i hus, så kan folk godt begynde at se, at de måske skal bygge lidt ekstra på for at få et nyt job, forklarer hun.

Der er god økonomi i indsatsen for kommunen, for udgiften bliver hurtigt tjent ind, når den tidligere ledige bidrager med skat til kommunekassen.

- Det er også godt for virksomhederne, for mangel på den rette arbejdskraft kan gøre, at de ikke kan vækste så meget, som de gerne vil. Så alt i alt er indsatsen en fordel for alle, og den vil vokse i de kommende år, siger Mette Balsby.

Truckbeviser og buskørekort har fået 127 ledige i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce