Sygedagpenge: 3F anker sag mod Kolding Kommune til landsretten

Ellen K. Lykkegaard, der er socialpolitisk ansvarlig i 3F, fortæller, at fagforeningen har besluttet at anke den dom, som Byretten i Kolding afsagde sidste mandag. Sagen føres på vegne af medlemmet John Steffensen fra Kolding. 3F mener, at Kolding Kommune skal efterbetale ham 35.000 kroner i sygedagpenge. Kommunen afviser med den begrundelse, at kravet er forældet. Privatfoto

Sygedagpenge: 3F anker sag mod Kolding Kommune til landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste mandag tabte fagforeningen 3F John Steffensens sag om sygedagpenge i Byretten i Kolding. Nu har 3F besluttet at tage sagen videre til landsretten.

Kolding: Fagforeningen 3F tabte sidste mandag den principielle retssag, som fagforeningen førte på vegne af medlemmet John Steffensen fra Kolding. 3F mener, at Kolding Kommune skulle efterbetale ham 35.000 kroner i sygedagpenge. Kolding Kommune har afvist at betale med den begrundelse, at kravet er forældet.

Nu har 3F besluttet, at dommen fra Byretten i Kolding skal køre videre i landsretten. Ellen K. Lykkegaard, der er socialpolitisk ansvarlig i 3F, forklarer:

- Der er to hovedårsager til, at vi anker. For det første mener vi, at der er helt grundlæggende mangler hos kommunen, da man træffer afgørelse i sagen tilbage i 2011. Der går et år mellem to afgørelse, og de nye oplysninger, der måtte være indkommet i det års tid, tager man ikke med i sagen. Det er forvaltningsretligt forkert ikke at gøre det, og derfor undrer det os, at Retten i Kolding kommer frem til, at der ikke er væsentlige mangler i sagen.

Den anden hovedårsag til anken går på den treårige forældelsesfrist.

- Her fastslår retten, at fristen er løbende, men der ligger en dom fra Østre Landsret fra 2004, der slår fast, at hvis en myndighed kommer med fejlagtige eller manglende rådgivning, så suspenderes forældelsen, og det er det, der er sket i den her sag, vurdere hun.

Den principielle sag
John Steffensens sag er principiel, og 3F vurderer, at flere hundred borgere står i samme situation.Han og 3F mener, at Kolding Kommune skal efterbetale ham 35.000 kroner i sygedagpenge, fordi pengene var blevet  stoppet ulovligt med tilbagevirkende kraft.

Kolding Kommune afviser at betale med den begrundelse, at kravet var forældet.

3F tabte sagen i Byretten i Kolding, hvor der faldt dom den 26. juni.

Nu bliver sagen anket til landsretten.

 

Kolding afventer

John Steffen har accepteret, at 3F går videre med hans sag.

- Han har ikke noget at miste på den led. Vi gør det også, fordi sagen er principiel. Vi tror på, at der på landsplan er mange hundreder, der i lidt bredere forstand er omfattet af det her, siger Ellen K. Lykkegaard.

Formanden for Kolding Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg Mette Balsby (V), tager 3F's anke til efterretning.

- Jeg har ikke set anken i sagen endnu, den skulle vi få i midten af august. Vi skal have sat advokater på sagen, og så kan vi ikke gøre andet end af vente og se, hvad der sker. Og vi respekterer selvfølgelig den dom, retten når frem til, siger hun.

Sygedagpenge: 3F anker sag mod Kolding Kommune til landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce